Seniorenverhuizing, wat houdt dit in? Gaat u of iemand in uw omgeving op oudere leeftijd verhuizen? Meestal betekent dit verkassen van een grote naar een kleine woning. Soms betekent het zelfs naar een aanleunwoning of een zorgkamer verhuizen. Al bij al een ingrijpende beslissing die veel stress met zich mee kan brengen. Hoe fijn is het als u hierin ontzorgd kan worden. In dit artikel gaat het duidelijk worden welke mogelijkheden er zijn qua hulp bij verhuizen van ouderen.

Gevolgen verhuizing ouderen

Verhuizen is voor iedereen een belasting. De meeste mensen raken hier aardig zenuwachtig van. Zeker voor ouderen die hun vertrouwde omgeving verlaten, betekent verhuizen een tijd van stress. Vaak wonen ze al een hele tijd in de woning, waardoor ze er ook gehecht geraakt aan zijn. Een bijkomstig probleem is als mensen al langere tijd in een woning wonen is dat het vaak wat voller met spullen staat. Het kan in zo’n geval wat lastiger zijn om het overzicht te behouden en een verhuizing in goede banen te leiden.

Verhuizen van ouderen, wat komt er bij een seniorenverhuizing kijken? Het is niet alleen wat dozen inpakken natuurlijk. Bij een verhuizing is het raadzaam om een plan van aanpak te maken zodat het duidelijk is wat er allemaal moet gebeuren. In het kort; wat moet er op welke dag waar naartoe verhuisd worden en wat en wie zijn er voor nodig? Waar gaat u naartoe, een aanleunwoning, een verzorgingshuis of een verpleeghuis? Ook hiervoor zullen zaken geregeld moeten worden. Zo zult u tijdig een plek moeten zoeken, de verschillende aanbieders vergelijken en een indicatie van het CIZ aanvragen.  Voor meer tips over een verhuizing naar een verzorgingshuis kunt deze site bekijken.

Ontzorgen bij seniorenverhuizing

Als u kiest voor een professionele verhuizer dan zal dit u veel zorgen uit handen nemen. Zij zijn specialist op dit gebied, en hebben veel ervaring. Voordat u gaat verhuizen wordt met u alles duidelijk doorgesproken zodat u precies weet waar u aan toe bent. Alles is mogelijk, of u nu alles uit handen wilt geven of maar een gedeelte. Zelfs maatwerk is mogelijk, wat uw wensen ook zijn zij regelen uw verhuizing en nemen de zorg uit handen!

Verhuisbedrijf

Wat kan een ontruimingsbedrijf voor u betekenen?

Gedeeltelijk ontzorgen

Als u ervoor kiest om zelf of samen met familie of vrienden uw inboedel in te pakken is dit geen enkel probleem. Het verhuisbedrijf levert u solide verhuiskisten en kledingboxen, inpakpapier, plakband en viltstiften. Op de dag van de verhuizing staan de verhuizers klaar op afgesproken tijdstip en zullen al uw huisraad voor u verhuizen.

Geheel ontzorgen

Kiest u ervoor om alles te laten regelen door een verhuisbedrijf dan kunt u erop rekenen dat van A tot Z alles voor u geregeld wordt. Hieronder in tien stappen van uw huidige woning naar uw nieuwe woning.

  1. Bezichtiging van uw huidige woning om alles in kaart te brengen
  2. Bespreken van uw wensen en de mogelijkheden
  3. Offerte voor u op maat
  4. Inpakken huisraad in kunststof verhuisdozen
  5. Verhuizen
  6. UItpakken huisraad
  7. Schoonmaken
  8. Ophangen lampen, in elkaar zetten meubels etc.
  9. Inrichten naar uw wens
  10. Vorige woning klaarmaken voor eindinspectie

Het voordeel van dit totaalpakket is dat werkelijk alles uit handen genomen wordt. Dit betekent dat na de verhuizing de foto’s weer aan de muur hangen en de plantjes weer op het vensterbank. Uw kasten zijn ingericht zoals u dat prettig vind en de televisie is ook weer aangesloten. Kortom een verhuizing zonder zorgen!