Vind jij het heerlijk om te klussen, ben je vaak bezig met grotere of kleinere veranderingen in huis of zit je op dit moment middenin een grote verbouwing? Dan is het dit televisieprogramma zeker een aanrader voor jou. Dit programma is niet alleen leuk om te kijken, maar leert je ook veel over verbouwen, zelf klussen en de do’s en don’ts van eigen klusprojecten.

Waar gaat het televisieprogramma over?de grote verbouwing

De Grote Verbouwing gaat, zoals de naam van het televisieprogramma al verklapt, over het verbouwen van woningen. Het Britse programma staat in het teken van de stelletjes en gezinnen die een groot bouwproject zijn begonnen en laat alle successen en tegenslagen van hun grote verbouwing zien. Het gaat niet om mensen die hun badkamer willen verbouwen, maar om mensen die hun hele woning een andere uitstraling geven met een flinke en complexe verbouwing.

Hét televisieprogramma voor mensen die zelf klussen: met handige klustips

De Grote Verbouwing is een puur televisieprogramma. Het laat namelijk niet alleen de successen van bouwprojecten zien, maar ook de vele problemen en tegenslagen. Hier kun je als enthousiaste klusser veel van leren. Je ziet niet alleen hoe je bepaalde dingen wél moet doen, maar ook wat je juist niet moet doen als je een bepaalde klus op je neemt. Door de vele klustips is het programma niet alleen leuk, maar ook erg leerzaam

Aan het einde van een aflevering van het programma, krijg je altijd het eindresultaat te zien. Soms is de verbouwde woning helemaal af, maar het komt ook voor dat er aan het einde van de aflevering nog een bouwval staat. Is de verbouwde woning helemaal af, dan kun je veel inspiratie opdoen uit de beelden van dit huis. Ben je zelf ook aan het verbouwen en twijfel je nog over de nieuwe vloer, de douche die je aan wil schaffen of de stijl van de keuken, dan kun je veel inspiratie halen uit de eindresultaten van andere bouwprojecten.

Wanneer komt het programma op tv?

Het Britse televisieprogramma wordt uitgezonden door SBS6. Het programma is niet op een vaste dag te zien, maar wordt regelmatig en op meerdere dagen per week uitgezonden. Overigens kun je het programma niet alleen op de televisie kijken, maar kun je de afleveringen ook online zien.