In verwachting van een kindje, een aanbouw voor extra ruimte of gewoon je huisinrichting zat en toe aan iets nieuws? In principe is je woning prima, maar misschien toch nog niet helemaal naar je zin of jouw eigen paleisje. Dan kan verhuizen of gewoon je huis verbouwen. Maar de vraag is waar begin je met verbouwen? Begin je met de kleurkeuze of juist met de interieurkeuze? In deze wonenwereld is van alles mogelijk en zijn veel keuzes. Het verbouwen van je huis kan veel nieuwe mogelijkheden bieden die je misschien eerder niet zag. Waar gaan we beginnen?

Wat wil je verbouwen?

Bedenk allereerst wat je wil verbouwen. Zet je wensen op papier en bedenk hierbij gelijk hoeveel je uit wil geven. Wil je meer ruimte krijgen of enkel je interieur veranderen? Een wandje weghalen waardoor je meer ruimte krijgt kan al vaak genoeg zijn om jouw wensen te kunnen realiseren. Ook een aanbouw kan al veel schelen en kan jouw huis compleet veranderen. Kijk voor ideeën in de vele wonentrends. Hier zie je vaak dingen, waar je misschien zelf niet aan gedacht hebt.

Planning

Maak vervolgens een planning. Wil je de verbouwing in één keer realiseren of in enkele stappen. Als je in één keer wil verbouwen houdt dan wel rekening met de kosten. Vaak is in stappen verbouwen beter te financieren. Weeg dit wel af tegen de tijd dat je kwijt wil zijn aan verbouwen. Ik kan me voorstellen dat je geen zin hebt om een half jaar in het stof te zitten. Stel dus prioriteiten en weeg de nadelen tegen elkaar af.

Vraag om hulp

 

Kijk je vrienden en familie lief aan. Vraag hulp, indien je daar voor open staat natuurlijk, maar dit maakt het verbouwen vaak leuker, makkelijker en gezelliger. Daarnaast is het ook niet geheel onverstandig om een aannemer in de arm te nemen, dit kost natuurlijk wel geld, maar uiteindelijk bespaart het je veel tijd.