Openslaande deuren zijn ideaal als je je tuin meer bij je woning wilt betrekken. Tuindeuren en openslaande deuren geven je huis een authentieke en exclusieve uitstraling waardoor je je woning een prachtige make-over kunt geven. Bovendien creëer je met openslaande deuren een grote doorgang, waardoor je makkelijk je tuin kunt betreden, zelfs met een kinderwagen of rolstoel. Ook kun je meer lichtinval krijgen door middel van openslaande deuren, dit is ideaal als je een vrij kleine woonkamer hebt met weinig ramen. De deuren zorgen voor een optische vergroting, waardoor je woning er een stuk groter uitziet dan hij daadwerkelijk is. Als openslaande deuren geen optie zijn, kun je ook kiezen voor een schuifpui. Naast het feit dat je de juiste soort schuifpui of openslaande deuren moet uitzoeken, kan het ook een hele klus zijn om er eentje te vinden in de juiste kleur. Je moet namelijk een schuifpui hebben die niet alleen in een kleur is die bij je persoonlijke kleur past, maar ook bij je woning past. Heb je inspiratie nodig? Dan is deze blog perfect voor je! In deze blog lees je namelijk over de voordelen van openslaande deuren en de kleuren waaruit je kunt kiezen.

De voordelen van openslaande deuren

Openslaande deuren hebben veel voordelen die je woning en jezelf ten goede komen. Zo kun je door middel van openslaande deuren in de zomer genieten van de zomerwarmte in je huis zonder dat het te heet wordt. Door de deuren open te zetten kun je de warmte snel je woning uit krijgen waardoor het niet benauwd wordt. Een ander voordeel van een openslaande deur is dat het je contact met je tuin vergroot. Door tuindeuren wordt de drempel om in je tuin te zitten letterlijk en figuurlijk kleiner. Je hebt altijd zicht op je tuin, waardoor je optimaal van je tuin kunt genieten, elk seizoen. Je hebt bovendien een grote doorgang naar je tuin, wat handig is als je snel naar buiten wilt of gebruik maakt van een rolstoel of kinderwagen. Openslaande deuren zijn er in alle soorten, kleuren en maten. Het hangt van je woning en persoonlijke smaak af welke soort en kleur het beste bij jouw woning past. Heb je inspiratie nodig voor welke kleuren je uit kunt kiezen? Lees de volgende alinea om ideeën op te doen!

Welke kleur past bij mijn woning? 

Zoals eerder gezegd, zijn openslaande deuren in verschillende varianten. Zo heb je ze bijvoorbeeld in de kleur crème, kobalt, rood, mosgroen en marineblauw. Een van de grootste trends op dit moment zijn Zwarte kunststof kozijnen. En dat is niet vreemd, want zwart is tijdloos en past overal bij. Misschien denk je dat zwarte kunststof kozijnen snel uit de mode zullen raken omdat ze trendy zijn, maar dat is gelukkig niet het geval. Zwart is tijdloos en een veilige optie omdat het overal bij past. Toch maak je je huis zeker niet saai met zwarte kunststof kozijnen of openslaande deuren, want met zwart creëer je een luxe en exclusieve uitstraling. Zwart past het beste bij lichte huizen, en lichte kozijnen passen het beste bij een donker huis. Op deze manier krijg je een contrast waardoor je huis er als nieuw uitziet.