Comfort in de woning creëren is zeker en vast belangrijk, maar niet alleen om daar nu van te genieten. Een woning is een duurzame investering, net als de voorzieningen die die woning alle nodige comfort geven. Als u later niet voor onaangename verrassingen wilt komen te staan en uw mobiliteit en vrijheid in uw eigen woning wilt behouden, dan is het een goed idee om op dit moment al te zoeken naar maatregelen die u daarbij helpen.

Er zijn heel wat manieren om u voor te bereiden op uw oude dag. Dat is belangrijk, want voor u het weet is het te laat om zelf nog de juiste stappen te ondernemen. Het onderstaande overzicht geeft enkele van de beste must-haves voor zij die zich nu al willen voorbereiden op een woning die ook op minder zelfstandige inwonenden afgestemd is!

De beste voorzieningen voor in huis

1. Een slipvrije vloer

Als er één oorzaak is van ongelukken bij oudere mensen, dan is het wel een val. Als de vloer van uw woning nogal glad is en u hebt nog geen preventieve maatregelen genomen om ongelukken te vermijden – dan is het een goed idee om daar nu voor te kiezen. Vooral in de badkamer en het toilet is het van belang dat de vloer stevig en betrouwbaar is. In plaats van de hele vloer te verbouwen kan je natuurlijk ook kiezen voor anti-slip matjes en dergelijke, die het risico op een val drastisch verminderen.

2. Een automatische traplift

Een andere moeilijkheid die zich voordoet bij mensen die al iets ouder zijn en minder mobiel, is de trap oplopen. Voor jonge mensen mag dat dan misschien wel vanzelfsprekend zijn, het is een heuse uitdaging voor wie lichamelijke klachten heeft. Een roltrap is echter de perfecte oplossing voor dat probleem. Een dergelijke lift maakt het af- en oplopen van de trap immers stukken eenvoudiger én veiliger. Er zijn heel wat verschillende trapliften te vinden op 123trapliften.nl!

3. Speciale camera’s en bewaking

Vaak vertoeven oudere mensen alleen in huis, waardoor het risico op ongelukken groter is. Als er dan iets gebeurt, is het natuurlijk een kwestie van zo snel mogelijk hulp in te kunnen roepen. Tegenwoordig bestaan er heel wat verschillende soorten beveiligingssystemen, die meteen familie of zorgverleners waarschuwen als er iets is voorgevallen. Door middel van camera’s en noodknoppen kan de oudere meteen hulp inschakelen als hij of zij bijvoorbeeld is gevallen en niet meer recht kan staan!

Vermijd onaangename verrassingen in de toekomst

Deze tips zijn natuurlijk nog maar enkele voorbeelden van de vele mogelijkheden als u de woning wilt voorbereiden op uw oude dag. Toch kunnen dergelijke maatregelen erg veel toevoegen aan het toekomstige comfort en veiligheid in uw eigen woning!