Een goede aannemer is van levensbelang om een verbouwing of renovatie soepel te laten verlopen. Zo kun je het regelen van de juiste vergunning en maken van een planning uit handen geven en weet je zeker dat het goed gebeurt. Mits je de juiste persoon in de arm neemt natuurlijk. Daarmee helpen we graag een handje, dus lees snel verder voor onze tips! 

Na lang wikken en wegen heb je besloten om de verbouwing of renovatie door te zetten. De financiën zijn in orde en je bent klaar om een groot project te starten. Nu is het tijd om een aannemer uit te kiezen. Let daarbij op de volgende 

  • Maak duidelijke afspraken
  • Zorg voor een waterdicht contract
  • Vraag referenties
  • Google uw aannemer
  • Betaal niet alles vooraf

Vraag meerdere offertes op

Kies nooit gelijk de eerste de beste aannemer die je (online) tegenkomt. Vraag liever meerdere offertes op, zodat je prijzen en voorwaarden kan vergelijken. Zorg ook dat je eerst mondeling alle wensen voor je verbouwing bespreekt met je potentiële aannemer voordat je besluit te binden aan een samenwerking. 

Zo vind je een goede aannemer voor je verbouwing

Vraag referenties op en raadpleeg google

Het is belangrijk dat jij zelf een goed gevoel hebt bij een aannemer, maar de ervaring van anderen kan ook heel goed helpen om een overwogen keuze te maken. Vraag de aannemer om een aantal referenties voor je afspraken gaat maken. Ook google kan een goede raadgever zijn, dus haal je potentiële aannemer eerst even door de zoekmachine voor je verder gaat. 

Zorg voor een waterdicht contract

Alles op papier zetten is heel belangrijk om teleurstellingen en geschillen te voorkomen. Vraag daarom eerst de algemene voorwaarden van je aannemer. Deze zijn namelijk automatisch onderdeel van jullie overeenkomst. Maak vervolgens hele duidelijke afspraken over de aansprakelijkheid en de (onverwachte) kosten. Bepaal bijvoorbeeld ook wat er gebeurt met de kosten wanneer er meer- of minder werk nodig is dan verwacht. Werk je met meerdere aannemers? Kies dan een hoofdaannemer zodat er geen goede over eindverantwoordelijkheid ontstaat. Over alles wat zwart op wit staat, kan later geen discussie meer ontstaan en dat is een hele opluchting. 

Reken nooit het volledige bedrag meteen af.

Vertrouw het niet als je aannemer eist dat je het gehele bedrag in één keer betaalt. Als laatste moet u goede afspraken maken over de betaling. Dat scheelt namelijk een heleboel hoofdpijn mochten afspraken niet nagekomen worden. Betaal bijvoorbeeld in termijnen of zelfs achteraf. Maak ook afspraken over een boetebepaling voor het geval het werk niet binnen de afgesproken tijd klaar is. Zorg ook dat alle betalingen op papier staan en de aannemer dit ondertekend voor ontvangst. 

een goede aannemer vinden

Met deze tips weet je zeker dat je de juiste persoon in de arm neemt. Door middel van een uitgebreide research en goede afspraken kom je de verbouwing door zonder teleurstellingen.