Badkamer renoveren? Kies voor een populaire mediterrane woonstijl!

Droom jij ook wel eens van een mooie mediterrane badkamer met mooie Portugese tegels, maar weet je niet waar je moet beginnen? De renovatie van de badkamer hoeft niet ingewikkeld te zijn. Veel mensen kijken op tegen dit soort klussen vanwege de tijd die er in gaat zitten. Bereid je je echter goed voor en maak je slimme keuzes, dan valt het renoveren van de badruimte best mee. Zeker als je kiest voor een verbouwing van de badkamer in mediterrane stijl. Met een paar eenvoudige stappen en ingrepen kun je de badkamer omtoveren in een mediterraan pracht oord waar het heerlijk baden, douchen en opmaken is. Maar hoe pak je dit project slim en efficiënt aan? Naast het verwijderen van oude tegels en het aanpakken van de verlichting, kun je nog een aantal zaken in het badkamer interieur aanpakken om een mediterrane stijl te creëren. Onderstaande tips helpen je om dit te realiseren!

Kies voor Portugese vloertegels

Onmisbaar in een mediterrane badkamer zijn stijlvolle Marokkaanse, Turkse of Portugese vloertegels. Vloertegels bepalen voor een belangrijk deel de sfeer en gezelligheid in de badkamer. Ga je echt voor een ontspannen, mediterraan interieur met een warme sfeer, dan zijn vloertegels in Portugese stijl, in plaats van oude tegels, een meer dan goede keuze. Gave Portugese vloertegels in allerlei soorten, kleuren en maten kun je voordelig aanschaffen FLOORZ, dé online aanbieder van stijlvolle, eigentijdse en retro keramiek en cementtegels

badkamer met portugese tegels

Slim verlichting gebruiken

Door nieuwe led-lampen in de badkamer te installeren, kun je de mediterrane accenten in de badruimte goed tot hun recht laten komen. Het oog wil immers ook wat? Kies voor led-strips langs de plafonds voor een ontspannende lichtgele of lichtblauwe gloed. Heb je een bad, dan is het ook leuk om te kiezen voor waterdichte led-spotjes die in bad onder water aangebracht kunnen worden. Verder kun je led-lampen gebruiken in het plafond, rond de badkamerspiegel en op of in het badkamermeubilair.

Gebruik patroontjes en bogen

Kenmerkend voor de mediterrane stijl zijn met name de mozaïek tegel patroontjes, maar ook boogvormen. Boogvormen kun je gebruiken om een Grieks-Romeinse sfeer te creëren. Zo kun je de badkamerdeur verwijderen en de vierkante opening boven rond maken. In plaats van een deur plaats je een kleed of zeil op rails in de halfronde deuropening. En voila: je hebt meteen een klassieke, mediterrane sfeer opgeroepen. Mozaïek Patroontjes in tegels doen de rest! Mooi is bijvoorbeeld om rond een klassieke spiegel met mini tegeltjes van mozaïek een mooie rand aan te brengen, die de klassiek-mediterrane uitstraling nog meer versterkt.

Gebruik houten meubilair en decoraties voor in de badkamer

Een badkamer uit een van de landen rond de Middellandse Zee kan niet zonder houten elementen. Kies daarom voor houten badkamermeubels. Deze versterken de natuurlijke atmosfeer, en stralen warmte en gezelligheid uit. Een paar leuke decoraties in de badkamer ophangen van hout, doet de rest en maakt de ruimte helemaal in mediterraan opzicht helemaal af! Een leuke extra is ook om zilver en goud ckleuren te gebruiken, om de luxueuze uitstraling wat te versterken.