Comfortabel in de tuin zitten?

Houd je van ontspannen in de zon zitten, achter in de tuin? Dan kan een mooi terras met comfortabele tuinstoelen natuurlijk niet ontbreken. In de lente en zomer is er niets ontspannender dan heerlijk in de achtertuin tot rust komen na een dagje hard werken. Maar welk type tuinstoel kun je het beste kiezen in jouw situatie? Er zijn tal van soorten tuinstoelen. De meest voorkomende soorten tuinstoel en populaire modellen en typen vind je hieronder en bieden de nodige inspiratie om een goede keuze te maken.

Materiaalsoorten: hout, wicker, kunststof of aluminium

Ten eerste is er veel variatie qua materialen. Erg populair zijn houten tuinstoelen, omdat ze comfortabel zitten en een gezellige, natuurlijke en warme uitstraling hebben. Een nadeel van hout is wel dat deze materiaalsoort relatief mee onderhoud nodig heeft dan bijvoorbeeld aluminium of kunststof tuinstoelen en onder invloed van weersomstandigheden kan verkleuren. Trendy zijn de laatste tijd ook wicker tuinstoelen. Wicker tuinstoelen bestaan uit gevlochten materiaal en hebben een prachtige, authentieke uitstraling. Het materiaal is licht, maar tegelijk bovengemiddeld sterk. Wicker tuinstoelen gaan dan ook lang mee. Datzelfde geldt ook voor kunststof en aluminium tuinstoelen. Deze materiaalsoorten zijn net als wicker goed bestand tegen weersomstandigheden en zijn een duurzame keuze.

Praktisch: met of zonder leuningen & inklapbaarheid

De vormgeving van tuinstoelen loopt ook flink uiteen. Zo kun je gaan voor tuinstoelen met of zonder armleuningen. Een tuinstoel met leuningen is praktisch en biedt een comfortabele ondersteuning. Heb je kinderen, dan zijn (enkele) tuinstoelen zonder leuningen wellicht praktischer. Kinderen zijn beweeglijk en leuningen beperken hun bewegingsvrijheid natuurlijk. Beslis ook voor jezelf of je inklapbare tuinstoelen wilt of juist niet. Ben je bijvoorbeeld van plan om de tuinset in de winter en herfst naar binnen te halen, dan zijn inklapbare tuinstoelen de beste keuze. Je kunt de tuinstoelen dan goed opslaan in bijvoorbeeld de schuur.

Het effect van stijlen en kleuren

Ten slotte zijn stoelen voor in de tuin te koop in allerlei vormen, denk bijvoorbeeld aan klassiek, industrieel als landelijk of modern. Denk goed na over de sfeer die jouw tuinset moet uitstralen en zorg dat de vormgeving stilistisch past bij jouw tuin en woning. Ten slotte is er natuurlijk veel mogelijk qua kleurstelling. Houdt je van natuurlijke kleuren als groen, bruin of wit, of ga je toch liever voor moderne en uitdagende kleuren als rood, geel of paars?