In de zoektocht naar een leuke nieuwe tuintafel kan de enorme keuze een flinke uitdaging zijn. Waar dien je op te letten bij aanschaf? Hier vind je een overzicht van diverse soorten tuintafels met elk hun voor- en nadelen.

Hout

Hout is de keuze als je een tuintafel in je tuin wilt hebben waar een landelijke uitstraling centraal staat. Het materiaal is sterk en robuust. Het onderhoud is wel iets waar je op moet letten wanneer je een houten tuintafel neemt. Hout is gevoeliger voor weersomstandigheden en vocht. Daarbij kan er ook een flinkverschil zitten in de kwaliteit per houtsoort. Informeer dus goed hiernaar voordat je een keuze maakt.

Aluminium

Aluminium is echt iets wat je kunt gebruiken voor een moderne tuin. Het is een licht en sterk metaal. Daarbij heb je diverse stoere designs waaruit je kunt kiezen. Ook is het materiaal onderhoudsarm, je hoeft enkel af en toe met een mild schoonmaakmiddel en een doekje even de tafel schoon te maken.

Kunststof

Kunststof tuintafels zijn een goede keuze als je een niet al te dure set wilt hebben die goed bestand is tegen diverse weersomstandigheden. Net als aluminium heeft het een licht gewicht, maar heeft nog eens als extra voordeel dat het niet heet wordt in de volle zon. En het is een zeer milieuvriendelijke oplossing.

Wicker

Wicker is vergelijkbaar met een kunststof tuintafel. Het heeft een typerend vlechtwerk waarbij je een uniek design krijgt en goede duurzaamheid. Er kan echter wel wat verschil in de kwaliteit van diverse Wicker tuintafels. Ook bij deze tuintafels is het onderhoud makkelijk en hoef je hier dus weinig naar om te kijken. Bekijk ook eens het assortiment wicker tuintafels online.

Steen en graniet

Als je echt een zeer luxe en stijlvolle tuintafel wilt hebben, dan kies je voor een stenen variant. Deze tafels zijn sterk en kunnen veel weersomstandigheden aan. Wil je de beste kwaliteit, dan kan je zelfs kiezen voor graniet. Met graniet ben je verzekerd van een tafel die niet kapot te krijgen is. Je zult hiervoor wel wat dieper in de buidel moeten tasten: de tafels zijn flink aan de prijs.