Er zijn redelijk wat aspecten die meespelen bij het verhogen van de waarde van je huis. Bijvoorbeeld door bepaalde ruimtes te renoveren of je huis te verbouwen. Vraag jij je af welke soort verbouwing of aanpassing de waarde van je huis het meest laat stijgen? Lees dan snel verder.

Renoveren van je gevels

Uit onderzoek blijkt dat de eerste indruk die kijkers krijgen van een woning een groot effect heeft op het verdere oordeel van de woning. Zorg er dus voor dat de eerste indruk van je huis een indruk is die niet snel vergeten wordt. Zorg dat de gevels aan de voor- en achterzijde opgeknapt zijn en maak van tevoren alle ramen en deuren schoon. Zijn je kozijnen verouderd? Het is dan nuttig om na te denken over nieuwe kozijnen. Deze verhogen de waarde van je woning aanzienlijk. De kosten voor nieuwe kozijnen liggen gemiddeld tussen de € 1.340 – € 1.925.

https://nl.pinterest.com/pin/465207836484247175/

Breid je leefruimte uit

Het is logisch dat een grotere leefruimte bijdraagt aan de waarde van het huis. Er zijn verschillende manieren om het woonoppervlak uit te breiden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een uitbouw of plaats op je zolder een groot dakkapel.

https://nl.pinterest.com/pin/55661745371369646/

Richt je woonkamer opnieuw in

De uitgelezen mogelijkheid om de waarde van je huis te tonen, is via je woonkamer. Het is dan ook belangrijk dat je bij binnenkomst direct  een thuisgevoel krijgt. Hoe je hiervoor zorgt?  Maak je huiskamer licht en houd deze fris.  Gebruik bijvoorbeeld een lichte kleur voor je muren en zorg ervoor dat je ruimtelijkheid creëert. Het is verstandig om te kiezen voor tijdloze meubels, waardoor de waarde van je huis in de toekomst niet daalt.

https://nl.pinterest.com/pin/564146290804099103/

Zorg ervoor dat het huis goed geïsoleerd is

Goede isolatie zorgt ook voor een toegevoegde waarde aan je huis, omdat je hierdoor bespaart op de energiekosten. Bovendien voelt de temperatuur in je huis hierdoor aangenaam aan. Plaats tochtstrips bij de ramen en deuren waar tocht doorheen komt. Je zorgt hiermee dat de warmte binnen blijft en geeft kou geen kans.Een andere manier om de warmte in huis te houden is door dubbelglas te plaatsen. Dit is een investering die je binnen 10 tot 15 jaar hebt terugverdiend.