Af en toe ben je gewoon helemaal klaar met alles en is het tijd om op vakantie te gaan. Misschien ga je kamperen, wil je liever een hotel of heb je vrienden die ergens een huisje hebben. Tegenwoordig is de kans echter groot dat je zelf ergens een stacaravan of chalet hebt staan. Heerlijk om daar de vakantie door te brengen natuurlijk, maar wist je dat stacaravans en chalets ook bijzonder geschikt zijn voor de mensen die een huis aan het verbouwen zijn?

Een thuis om in te wonen

Wanneer je aan het werk bent met het verbouwen van je huis, dan wil je er een thuis van maken. Dat is een heerlijk idee, maar tijdens de werkzaamheden lijkt je huis niet echt op een ideale plek om te wonen. En heb je een woning gekocht om deze compleet aan te pakken en bestaat het plan uit meerdere jaren? Dan is het belangrijk dat heel het gezin een plek heeft om thuis te komen. Ben je van plan om een enorme klus aan te pakken en heb je geen goed overzicht over de opties en mogelijkheden? Dan is het geen slecht idee om naar stacaravans te kijken.

De ruimte tijdens het klussen

Je bent net lekker bezig en je merkt dat het te laat wordt. Maar de kinderen moeten niet met de apparaten en machines kunnen spelen en je wilt niet dat je partner over de losse vloerplanken struikelt. Dat betekent dat je alles elke keer volledig op moet ruimen en dit de volgende morgen eerst weer klaar moet leggen om aan de slag te kunnen. Alles voor de veiligheid natuurlijk, maar het kost bijzonder veel tijd. Niet wanneer je ergens een caravan of chalet hebt waar je het gezin een week of langere tijd in onder kunt brengen. Wanneer heel het huis jouw domein is, wordt het veel makkelijker om de ruimte te nemen en echt gas te geven. Zonder elke keer alles op te moeten ruimen!

Een plek van rust

Je merkt het niet wanneer je zelf aan het werk bent met gereedschap en machines, maar het geluid van een verbouwing kan veel mensen op de zenuwen werken. Altijd overal herrie, mensen die heen en weer lopen en een drukte om je heen. Niet iedereen kan daar goed tegen en daarom is het goed om een plekje te hebben waar jij of je partner zich even terug kan trekken. Eventueel met de kinderen. En het mooiste is dat je direct met de stacaravan aan de slag kunt wanneer je huis klaar is, zodat je daar ook comfortabel in kunt wonen of zodat deze met winst verkocht kan worden aan de volgende klusser!