Ondanks dat er in het nieuws regelmatig aandacht is voor de vele inbraken die plaatsvinden, zijn er toch nog veel huizen die slecht tot onvoldoende van anti inbraakmaatregelen zijn voorzien. En dat is zonde, want een inbraak levert in veel gevallen niet alleen een materiële schadepost op, maar ook een psychologische. Kortom, genoeg redenen om je huis tegen inbraak te beveiligen. In dit artikel zullen we dan ook een aantal tips geven over hoe je dit kunt doen.

Vergeet de garagedeur nietInbraak-in-woning

Waarschijnlijk is het niet het eerste waar je aan denkt als je het over het beveiligen van je huis hebt, maar via de garagedeur is het nog maar al te vaak eenvoudig om in te breken. Zorg er daarom voor dat je extra sloten bij een garagedeur specialist koopt, zodat het voor inbrekers lastiger wordt om via de garage je woning in te komen. Ook zijn er nog allerlei andere eenvoudige maatregelen die je kunt nemen om de kans op inbraak verder te verkleinen. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een stok in de rails waarin de garagedeur komt te hangen. Op die manier wordt de deur geblokkeerd op moment dat iemand hem probeert te openen. Heb je een garagedeur? Dan is het dus absoluut aan te raden om anti inbraak advies bij een garagedeuren specialist in te winnen.
Zeker ouderwetse kanteldeuren zijn vaak niet goed beveiligd tegen inbraak en als ze aan vervanging toe zijn, is het zeker het overwegen waard om hem dan voor een moderne veiligere kanteldeur te vervangen. Zie je dat niet zitten? Neem dan in ieder geval tenminste acties om de kans op een inbraak via de garage te verkleinen.

Monteer anti inbraakstrips bij de deuren

Het zogenoemde openflipperen van voordeuren kan worden uitgevoerd wanneer er geen anti inbraakstrips bij de voordeur zijn aangebracht en inbrekers dus het slot met een dunne kaart kunnen openen. Een strip voorkomt dat de gleuf tussen de voordeur en het kozijn onbeschermd blijft en inbrekers van het openflipperen geen gebruik kunnen maken.

Breng barrière stangen voor de ramen aan

Hoewel het natuurlijk niet de bedoeling moet zijn dat je huis er als een gevangenis uitziet, kunnen barrière stangen de kans op een inbraak via de ramen aanzienlijk verkleinen. Wat al heel veel helpt is om in ieder geval de kleine ramen die vaak boven een deur zijn bevestigd te voorzien van een barrière stang. Op die manier kun je ook in de zomer je woning met een gerust hart luchten terwijl je afwezig bent.

Breng verlichting aan en koppel hier sensoren aan

Verlichting met sensoren is ideaal om inbrekers in de spotlights te zetten op het moment dat ze proberen om je woning binnen te dringen. Voorbijgangers, maar ook jijzelf, worden gelijk getriggerd op het moment dat het licht aan springt. Inbrekers laten inbraakpogingen dan ook sneller achterwege wanneer dergelijke verlichting aanwezig is.

Plaats tijdens vakanties en uitjes geen berichten op sociale media

Op het moment dat jij op sociale media laat zien dat je niet thuis bent (of erger nog: wekenlang op vakantie bent), dan is het voor inbrekers een seintje dat ze op hun gemak een inbraak op jouw woning kunnen plannen en uitvoeren. Wees dus zo verstandig om op momenten dat je niet thuis bent dit niet op sociale media te delen.

Behoefte aan meer tips?

Ben je na het lezen van de tips goed op dreef met het nemen van maatregelen en heb je behoefte aan meer tips waarmee je de kans op een inbraak kunt verkleinen? Lees dan ook het volgende artikel: http://www.ladolcevitaaruba.com/beveiliging-woning/beveilig-je-wo-tegen-inbraak/.