Wil je een geurloze, schone badkamer? Het schoonmaken van de badkamer kan een tijdrovende aangelegenheid zijn, maar we zijn het er waarschijnlijk allemaal over eens dat het belangrijk is. Als je niet wilt dat ziektekiemen en bacteriën zich in je huis vermenigvuldigen of hun weg naar andere ruimtes vinden, moet je je badkamer schoon houden. Schimmels van de muur verwijderen is dan ook het eerste wat je moet doen, maar beter nog zorg je ervoor dat die schimmels geen voedingsbodem hebben en dus niet kunnen ontstaan. Hoe je dat doet, lees je in onderstaande blog!

Schoonmaken

Douchekoppen raken vaak verstopt door mineralen in hard water, een veel voorkomend verschijnsel in water. Houd je gootsteen en kranen schoon door dagelijks te schrobben

Een eenvoudig proces is alles wat nodig is om de gootsteen en kranen schoon te maken. Verwijder eventuele overtollige haren uit de afvoer van de gootsteen. Veeg het af met een droge doek. Boen zuiveringszout op plekken met vlekken, aangekoekte tandpasta enz. Werk af door grondig af te spoelen met water. Net als douchekoppen maak je kranen schoon met een doek gedrenkt in azijn.

Veeg de werkbladen dagelijks schoon

Berg al je toiletartikelen op, haal de stekker uit het stopcontact en verwijder decoratieve accessoires van je werkbladen en kasten om het schoonmaakproces te versnellen. Ga verder met het droog afstoffen van de badkamer. Gebruik voor werkbladen een allesreiniger. Spray de oplossing op keukenpapier en veeg af. Goed georganiseerde kasten zorgen voor een opgeruimde badkamer. Planken die niet vaak worden gebruikt, veeg je schoon en moet je proberen zoveel mogelijk georganiseerd te houden.

Let op de vloer en het plafond

Houd altijd een dweil bij de hand om gladde badkamer vloeren schoon te maken. De voegen tussen badkamertegels werken als een broeinest voor ziektekiemen. Reinig deze met een oplossing van water en azijn of wat zuiveringszout pasta. Laat het een paar minuten intrekken voordat je het met warm water schoonmaakt. Vergeet bovendien niet de hoeken schoon te maken waar haar en stof zich het meest verzamelen. Gebruik voor plafonds een stofdoek met lange steel om spinnenwebben, stof op kasten en verlichtingsarmaturen schoon te maken.

Maak een checklist op basis van een dagelijkse routine

Er zijn veel tips voor het schoonmaken van een badkamer. Niet alle tips en trucs voor het schoonmaken van de badkamer kunnen echter elke dag worden toegepast. Onderstaande lijst helpt je bij het prioriteren van je takenlijst als het gaat om het schoonmaken van badkamers en bij het overzicht houden!

Dagelijks

 • Houdt de werkbladen opgeruimd
 • Veeg je kranen en douchekoppen af ​​met een droge doek
 • Maak de douche droog na het douchen

Wekelijks

 • Reinig alle oppervlakken om ze vrij te maken van stof of vuil
 • Desinfecteer en maak je toiletpot schoon. Als dit wekelijks wordt gedaan, is de toiletpot hygiënischer in gebruik
 • Maak ook de gootsteen en kranen grondig schoon. Gebruik een vlekkenverwijderaar voor hard water voor een beter resultaat
 • Vergeet niet de afvoer te ontstoppen
 • Dweil de vloeren en stofzuig de hoeken van de ruimte om eventuele spinnenwebben weg te houden

Maandelijks

Naast het afvegen van oppervlakken, desinfecteren, afvoeren ontstoppen en dweilen, zijn hier enkele extra stappen die je moet nemen tijdens de maandelijkse badkamer reiniging.

 • Schrob de douchekoppen en kranen
 • Was de douchegordijnen en alle matten of tapijten die je mogelijk gebruikt
 • Maak de vuilnisbak schoon