Als je bezig bent met het (ver)bouwen van een badkamer dan moet je natuurlijk ook kijken naar de verlichting. Hierbij heb je een aantal opties, waarbij men vaak kiest voor inbouwspots badkamer. Dergelijke spots zijn perfect in deze ruimte, onder meer omdat je ze kunt dimmen. Ook heb je hierbij de mogelijkheid om inbouwspots badkamer ip65 te kopen. Daarover lees je hieronder meer.

Wat zijn de voordelen van led inbouwspots in de badkamer?

Led inbouwspots hebben een helder licht. Dit zorgt ervoor dat je ‘s ochtends rustig wakker kunt worden terwijl je jezelf aan het klaarmaken bent voor de dag in de badkamer. De meeste mensen kiezen voor led spots met een koel licht, wat te vergelijken is met daglicht. Zodoende zul je op een natuurlijke wijze wakker worden. Hierdoor zul je je gedurende de rest van de dag extra uitgerust worden. Daarnaast kun je ook ‘s avonds heerlijk ontspannen in de badkamer met zulke led lampen. 

Zijn inbouwspots ip65 voor in de badkamer waterdicht?

Led inbouwspots die je in de badkamer wilt installeren zullen tot op een bepaalde hoogte waterdicht moeten zijn. Dit is nodig doordat tijdens het douchen bijvoorbeeld water kan opspattne, maar ook doordat er uiteraard sprake is van condens als je onder meer een heet bad neemt. De led lampen moeten hier tegen kunnen. Als je wilt weten of de inbouwspots waar jij een oogje op hebt waterdicht zijn moet je kijken naar de IP-waarde. Het getal achter de letters ‘ip’ zal aangeven hoe goed de spots bestand zijn tegen water en stof. Led inbouwspots met een IP waarde van 65 zijn stofdicht, maar ook zeer goed bestand tegen water. 

Waar kun je de inbouwspots plaatsen?

Doordat de led inbouwspots met een IP waarde van 65 goed bestand zijn tegen water en stof, kunnen ze in principe overal in de badkamer gebruikt worden. Je kunt de spots bijvoorbeeld bij de wastafel installeren, maar deze lampen zijn ook veilig om te gebruiken boven het bad of de douche. Condens of een paar spatjes water zullen geen probleem opleveren.