Slimme apparatuur om het ons gemakkelijker te maken dringt steeds meer onze woningen binnen. Dit geldt niet alleen voor slimme toepassingen in de woonkamer. Iedere plek in de woning is slim te maken, zo ook de badkamer. Een slimme badkamer zorgt voor nog meer ontspanning in de badkamer. Hoe maak je jouw badkamer slimmer?

Slim toilet

Met een slim toilet is het mogelijk om het toilet zo weinig mogelijk aan te raken tijdens het gebruik. Dit verhoogt de hygiëne enorm. Deze toiletten kom je wel eens tegen op een vakantiebestemming of op een andere luxe locatie, maar ze worden steeds betaalbaarder en dus ook geschikt voor thuisgebruik. Zo zijn er toiletten beschikbaar met sensoren. Het toilet herkent of er iemand op het toilet zit. Is dit niet meer het geval? Dan zal het toilet automatisch doorspoelen en vaak ook met een inschatting hoeveel water er nodig is voor waterbesparing. Zo kunnen sensoren nog meer functies uitvoeren, zoals het automatisch omhoog en omlaag brengen van de wc-bril. Hiermee hoeft het toilet niet meer aangeraakt te worden. Ook wordt slimme technologie ingezet om het toiletbezoek ontspannender te maken, zoals wc-bril verwarming, ledverlichting in de wc-bril of een ingebouwde speaker om tijdens het toiletbezoek van muziek te genieten.

Slimme douche en badkuip

In de douche zitten slimme technieken veelal in de douchekop. Zoals een draadloze slimme speaker. Met glasvezel internet heb je razendsnel internet, zodat je je smartphone of tablet met de speaker kunt verbinden. Zo geniet je onder de douche van je eigen muziek. Verlichting in de douchekop is niet nieuw meer, maar heel slim is wel verlichting in de douchekop die de temperatuur van het water aangeeft. Geen gedoe meer onder de douche waarbij je eerst een lading te koud of te warm water over je heen krijgt. Aan de kleur van de verlichting zie je of het water op temperatuur is. Ook de badkuip is tegenwoordig slim te maken. Je kunt je badkuip verbinden met internet. Hiermee wordt de badkuip verbonden met een app op je tablet of smartphone. In de app kun je instellen wat de watertemperatuur moet zijn, tot hoever de badkuip gevuld moet worden of dat de massagejets aangezet moeten worden. Luxe, slimme badkuipen beschikken zelfs over een reinigingssysteem dat het bad reinigt nadat deze leeg is gelopen. 

Slimme badkamerspiegel

De badkamerspiegel kan tegenwoordig multifunctioneel ingezet worden. Verbind de spiegel met het internet en je spiegel fungeert als een beeldscherm met de laatste nieuwtjes of weerberichten. Met een app stel je de verlichting van de spiegel dusdanig in, zodat je ook kunt zien hoe je make-up eruit ziet in een fel verlichte tram of op kantoor. Het is zelfs mogelijk om van je badkamerspiegel een televisiescherm te maken. Zo kun je vanuit bad ontspannen naar je favoriete serie kijken.