Een ongeluk zit altijd in een klein hoekje. Werkend in de bouw kan de kans op een ongeval wel een stuk aannemelijker zijn. Wanneer je te maken krijgt met een bedrijfsongeval en letselschade als gevolg hebt, kan dit behoorlijk wat invloed hebben op jouw dagelijks leven. Wat moet je doen wanneer je letselschade op het werk oploopt en waar heb je al werknemer allemaal recht op?

Recht op vergoeding

Letselschade is schade buiten jouw schuld om. Wanneer er bijvoorbeeld in de bouw een ongeluk plaatsvind en jij bent hier de dupe van, heb je recht op een schadevergoeding. Het is belangrijk, en noodzakelijk (!), dat letselschade wordt vastgesteld door jouw behandelend arts of specialist. Dit is nodig om een schadevergoeding te kunnen aanvragen. Om derving van inkomsten te voorkomen, is jouw werkgever ook verplicht om het salaris te vergoeden. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren door een uitkering.

Traumatische ervaring

Letselschade gaan vaak een stuk verder dan alleen fysieke schade. Stel je breekt jouw been op de werkplaats door een slecht functionerend apparaat, dan zorgt dat niet alleen voor fysieke, maar ook mentale schade. De schrik zit er goed in. Daarnaast kan de letselschade een flinke invloed hebben op jouw dagelijks leven. Ben je bijvoorbeeld arbeidsongeschikt geworden door het ongeval? Dan kan dit veel mentale conflicten als gevolg hebben. Zo kunnen slachtoffers kampen met depressies en angsten. Ook deze mentale impact van het ongeval moet worden vergoed. Hier bestaat het zogenaamde smartengeld uit. Dit is de vergoeding voor de emotionele schade na het ongeval. De hoogte van dit bedrag kan sterk variëren per persoon en situatie.

Belangenbehartiger

Voor veel slachtoffers van een bedrijfsongeval buiten hun schuld om, kan het voelen alsof zij er alleen voor staan. Gelukkig sta je al slachtoffer van een bedrijfsongeval altijd in jouw recht en sta je er niet alleen voor. Kies een belangenbehartiger die jou kan helpen om de juiste vergoeding te krijgen. Flyct.nl helpt werknemers en werkgevers die in conflict zijn na een bedrijfsongeval of moeite hebben om een overeenkomst te vinden. Zij zijn gespecialiseerd in deze zaken en kunnen jullie helpen de beste en rechtvaardige oplossing te vinden. Zo kun jij herstellen van jouw letselschade en geef je de zaak uit aan vakkundige handen.

Heb je te maken gehad met en bedrijfsongeval en heb je nu letselschade als gevolg? Zorg dan dat jij de hulp krijgt die je nodig hebt. Letselschade kan voor heel wat onenigheid zorgen tussen werkgever en werknemer, maar zover hoef je het helemaal niet te laten komen door hulp van Flyct.nl.