Het kopen van een nieuwe woning is vaak een droom die uitkomt. Als je goed voorbereid bent op de verhuizing, verloopt alles soepel. Ben je niet goed voorbereid op de verhuizing? De stress van het gehele verhuisproces zou je dan wel eens spanning kunnen veroorzaken. Om zonder stress te verhuizen, hebben wij voor jou de onderstaande tips samengesteld.  

 

  • Vraag een parkeervergunning aan

 

Het aanvragen van een parkeervergunning bij de gemeente is een van de belangrijke punten tijdens de voorbereidingen voor de verhuisdag. Vooral in het centrum of in smalle straten van een stad geldt namelijk een parkeerverbod. Deze tip wordt vaak vergeten, waardoor er veel onvoorziene kosten ontstaan. De kosten voor een parkeervergunning liggen tussen de € 20 en € 50. Geldt er in je straat geen parkeerverbod, maar moet je toch vanaf de straat werken waardoor je andere weggebruikers hindert? Vraag dan een tijdelijke verkeersvergunning aan bij de gemeente. Op deze manier kun je ongestoord een verhuiswagen inladen of een verhuislift gebruiken.   

 

  • Controleer de meterstanden

 

Om goed voorbereid te verhuizen is het slim om de meterstanden in je oude woning op te schrijven. Er zijn namelijk twee momenten waarbij het belangrijk is om de meterstanden door te geven. Het eerste moment is bij de sleuteloverdracht van jouw nieuwe woning en het tweede moment is bij het verlaten van je oude woning. Geef de verhuizing ongeveer 6 tot 8 weken van tevoren door aan je leverancier, zodat alles op tijd geregeld is. Op deze manier kun je meteen gebruik maken van elektriciteit, gas en water op je nieuwe adres en loop je achteraf niet tegen hoge kosten aan.   

 

  • Regel telefonie en internet

 

Je verhuizing doorgeven is belangrijk. Neem niet alleen contact op met je leverancier van gas, water en licht maar regel ook tijdig je telefonie en internet wanneer je gaat verhuizen. Om alles soepel te laten verlopen, is het verstandig om ongeveer 1 maand van tevoren aan je provider te laten weten dat je gaat verhuizen.  

 

  • Stel een pakket voor de verhuisdag samen

 

Om de verhuischecklist helemaal compleet te maken mag het maken van een pakketje voor de verhuisdag niet ontbreken. Aangezien je de gehele dag druk bezig bent met sjouwen, kan een pakket met eten en drinken goed van pas komen. Daarnaast stop je ook medicijnen en andere benodigdheden in dit pakket. Zo heb je alle belangrijkste spullen voor de verhuisdag bij en kun je zonder stress naar je nieuwe woning toe rijden.

Bron afbeelding: http://www.gerbermoving.com/moving-in-a-hurry/