Een inbouw toilet plaatsen? Lees deze tips!

Bij het aanschaffen van een nieuw toilet, zijn er verschillende soorten toiletten die je in jouw toiletruimte of badkamer kunt plaatsen. Eén van de populairste toiletten van dit moment, is het zogeheten inbouw toilet of ingebouwde toilet. Wat dit precies voor toilet is, wat de voordelen en nadelen van dit toilet zijn en welke tips je moet hanteren bij inbouwreservoir plaatsen, lees je in dit uitgebreide artikel. Heb je dit artikel over inbouw toilet plaatsen helemaal doorgelezen, dan weet je precies wat dit voor toilet is en hoe je dit toilet moet plaatsen.

Een inbouwtoilet is vrij eenvoudig te vinden bij een badkamerwinkel. Mocht u na dit artikel nog vragen hebben dan kan u het beste langsgaan bij een specialist maar anders kan u een inbouw wc eenvoudig online bestellen zoals op Maxaro.nl.

inbouwtoilet

Het inbouw toilet: een korte introductie

Een inbouw toilet is een toilet dat grofweg uit twee onderdelen bestaat, namelijk het inbouwreservoir van het toilet en het wandcloset. Het inbouwreservoir van het toilet zorgt voor het afvoeren van water, terwijl het wandcloset gebruikt wordt als toilet. Het inbouwreservoir wordt altijd achter de tegelwand van het toilet geplaatst, zodat je dit reservoir niet ziet zitten. Omdat je het reservoir niet ziet achter de wand, spreekt men over een inbouw toilet.

De voordelen en nadelen van een inbouw toilet

Het plaatsen van een inbouwtoilet brengt enkele voordelen en nadelen met zich mee. De belangrijkste voordelen van het plaatsen van een toilet met inbouwreservoir, zijn de volgende:
– Je ziet het reservoir niet zitten, waardoor de badkamer standaard ruimer lijkt.
– Je ziet het reservoir niet zitten, waardoor de badkamer er netter en rustiger uit ziet.
– Je kunt het reservoir bedekken met tegels naar keuze.

De enige twee nadelen van het inbouw toilet, zijn de volgendeinbouwreservoir

– Het plaatsen van een inbouw toilet is lastiger dan het plaatsen van een standaard toilet, simpelweg omdat je het inbouwreservoir weg moet werken achter de tegels.
– Een toilet met inbouwreservoir is doorgaans iets duurder dan een standaard toilet.

Vind je de voordelen zwaarder wegen dan de nadelen? Dan is het aanschaffen van een ingebouwd toilet zeker een aanrader. Wil je het toilet na de aanschaf zelf plaatsen? Lees dan eerst onderstaande tips, zodat je zeker weet dat het toilet op de juiste manier geplaatst wordt.

Een inbouw toilet plaatsen: drie tips

Zoals al eerder vermeld, is een inbouw toilet plaatsen niet eenvoudig. Om ervoor te zorgen dat inbouw toilet plaatsen en inbouwreservoir plaatsen op de juiste manier gebeurt, geven we je graag drie tips voor het plaatsen van een inbouwreservoir en bijbehorend wandcloset.

  • Tip 1: bedenk dat het toilet na inbouwreservoir plaatsen nog een stuk naar voren komt, simpelweg omdat het reservoir nog weggewerkt moet worden in een voorzetwand. Zorg ervoor dat je ongeveer 50 centimeter beenruimte hebt aan de voorkant van het toilet en zorg voor minimaal 20 centimeter speling aan de zijkanten van het toilet.
  • Tip 2: het afzagen van een ronde buis bij inbouwreservoir plaatsen is niet eenvoudig. Door een stukje schilderstape om de buis heen te draaien, heb je altijd een rechte lijn om langs te zagen en heb je meer kans op succes bij het recht zagen van de buis.
  • Tip 3: na inbouwreservoir plaatsen moet je de naden van de tegels dichtkitten. Het is misschien verleidelijk om veel kit te gebruiken, maar dit kun je beter niet doen. Gebruik je te veel kit, dan is de kans namelijk groot dat je kit moet verwijderen en dit is erg lastig.

inbouw toilet