Inmiddels is het mei, en dat betekent dat het voorjaar in volle gang is. De tijden waarin we weer hele dagen in de tuin doorbrengen, staan voor de deur. Ben jij ook graag in de tuin? Dan vind je het waarschijnlijk ook belangrijk om een lekkere ruime, schone, groene tuin te hebben. Je gazon is daar een belangrijk, zo niet het belangrijkste, onderdeel van. Maar als je nu een nieuw gazon wilt aanleggen, kies je dan voor gras(zoden) of voor kunstgras? Wij sommen de voordelen en de nadelen even voor je op.

Graszoden

Ben jij een échte natuurliefhebber, en heb je een afkeer tegen “nepgroen”? Dan begrijpen we dat je voor natuurgras kiest, in plaats van voor kunstgras. De gemakkelijkste manier om snel natuurgras in je tuin te leggen, is door voor graszoden te kiezen. Dat zijn voorgekweekte grasmatten/grasrollen die je enkel nog maar uit hoeft te rollen in je tuin. Omdat ze voorgekweekt zijn, vergroeien ze snel met elkaar en heb je binnen enkele uren een mooi, strak gazon gelegd in je tuin.

Natuurgras heeft natuurlijk als grote voordeel dat het naar gras ruikt, insecten aantrekt, enzovoorts. Voor natuurlijkhebbers is dat een absolute pré. Vergeet echter niet da natuurgras veel onderhoud vereist. Maaien, zaaien, bekalken, besproeien, bijknippen… je bent er in de zomer veel van je vrije uurtjes aan kwijt als je het mooi wilt houden.

Kunstgras

Geen liefhebber van tuinieren? Of simpelweg te weinig tijd ervoor? Dan is kunstgras een slimme keuze. Kunstgras is en blijft altijd mooi, groen en strak. Het vereist amper onderhoud en anno 2017 ziet kunstgras er net zo echt uit als natuurgras. Kunstgras bespaart je niet alleen heel veel vrije uurtjes maaien, zaaien en knippen, maar ook allergische reacties als je graspollenallergie hebt. Ook voor mensen met een grasallergie is kunstgras daarom dé oplossing om toch een mooi groen gazon in de achtertuin te hebben.

Let wel: kunstgras kan prijzig zijn om te laten leggen. Zoek daarom een goede en voordelige leverancier en legger. Wij raden aan je kunstgras door professionals te laten leggen. Leg het niet zelf. Kunstgras dat professioneel en strak gelegd is, kan gerust 10 tot 15 jaar mee. Je hebt dus lang plezier van je investering!