Nederland is een vrij vlak land zonder al te veel heuvels en hoge bergen, maar toch kan het voorkomen dat een bepaald deel van je tuin hoger ligt dan een ander deel van je tuin. Dit kun je oplossen door een buitentrap te plaatsen. Je kunt een kant-en-klare buitentrap kopen, maar je kunt er ook voor kiezen om jouw trap zelf te maken. Wil je een duurzame buitentrap maken die er ook nog eens prachtig uit ziet in de tuin? Dan maak je een eigen trap van betonnen elementen van Betondingen.nl.

De voordelen van een betonnen trap voor buitenbetondingen.nl

Steeds meer mensen compenseren de hoogteverschillen in hun tuin met een trap van beton. Dit is niet voor niets, want de betonnen trap voor buiten heeft diverse interessante voordelen. Het eerste pluspunt van een trap van beton, is het feit dat beton in principe onverwoestbaar is. Dit is erg belangrijk, aangezien een buitentrap continu bloot wordt gesteld aan weersomstandigheden als regen, wind, hagel, sneeuw en felle zon. Daarnaast hebben betonnen traptreden standaard de juiste maat. Dit betekent dat het zelf maken van een trap van beton wel erg eenvoudig is, aangezien je niet hoeft te zagen, klussen of stapelen. Je legt de traptreden simpelweg goed neer en je bent klaar.

Daar komt nog bij dat een trap van beton op dit moment erg trendy is. Beton wordt niet alleen meer en meer gebruikt in het interieur, maar ook in de tuin. Maak je een trap van beton, dan ga je dus helemaal mee met de tuintrends van dit moment.

Tot slot is een trap van beton niet duur. De traptreden zijn voor zeer lage prijzen aan te schaffen en gaan vervolgens jaren mee. Van de kleine investering die je in jouw buitentrap van beton moet doen, heb je dan ook vele jaren plezier.

Zelf een trap van beton maken: drie tips

Ben jij overtuigd van de voordelen van een betonnen buitentrap en wil je deze trap zelf maken? Lees dan onderstaande tips om zeker te weten dat je op de juiste manier te werk gaat.

Tip 1: meet de ruimte van de trap op. Betonnen elementen voor een trap zijn er namelijk in diverse soorten en maten. Door de ruimte op te meten waar de trap moet komen, weet je zeker dat je de juiste maat betonelementen aanschaft.

Tip 2: maak de ondergrond van de trap goed gelijk. Is de ondergrond niet gelijk, dan gaan de betonnen elementen van de trap wiebelen. Dit kan erg gevaarlijk zijn, zeker als de trap vrij hoog is. Zorg er bovendien voor dat de ondergrond niet in kan zakken en goed aangestapt is voor je de betonnen elementen gaat plaatsen. Je wil namelijk niet dat je trap in gaat zakken.

Tip 3: maak de trap extra mooi door er planten omheen te zetten. Een betonnen buitentrap heeft een vrij natuurlijke uitstraling en deze uitstraling kun je versterken door er groene planten omheen te zetten. Gekleurde bloemen doen het ook altijd goed bij de betonnen trap, die halen het grijs van de trap namelijk wat omhoog.

Succes met bouwen!