Een montagerail kan worden gebruikt voor het bouwen van zowel horizontale als verticale frames of voor het bevestigen van buizen, pijpen en leidingen. De keuze voor de juiste montagerail hangt af van de specifieke toepassingen en constructiebehoeften, denk daarbij aan de belastbaarheid van de montagerail, het materiaal of de bijbehorende accessoires. 

Hoogwaardige montagerail 

Het is belangrijk om een montagerail te kiezen van uitstekende kwaliteit, om de veiligheid van de constructie te kunnen garanderen. Fischer biedt verschillende soorten montagerails zodat er altijd een geschikt is voor de beoogde toepassing. Een montagerail van Fischer biedt meerdere voordelen. De railvertanding van de montagerail zorgt namelijk voor een stevige verbinding en een gemakkelijke plaatsing van toebehoren. De bevestiging van de montagerail wordt vergemakkelijkt door slobgaten die elke 50 mm aanwezig zijn. Ook wordt het afkorten versimpeld door de schaalverdeling aan de zijkant van de montagerail. De montagerail met toebehoren is beschikbaar bij Benem

Voor lichte constructies en installaties, zoals het bevestigen van leidingen, buizen en pijpen, is de FLS montagerail een uitstekende keuze. De FLS montagerail heeft een C-profiel en is geschikt voor zowel horizontale als verticale installaties. De montagerail is verkrijgbaar in staal verzinkt en is beschikbaar in drie verschillende hoogtes: 17, 30 en 37 mm. Toebehoren zoals hamerkopbouten en snelklikmoeren kunnen gemakkelijk worden bevestigd aan deze montagerail. 

Voor een nette afwerking en voor bescherming tegen verwondingen kunnen er zwarte afdekkappen worden geplaatst om de FLS montagerail af te sluiten. Tot slot kan de montagerail ook makkelijk worden gecombineerd met een railconsole.

De FLS montagerail is geschikt voor lichte constructies en installaties

De FUS montagerail is geschikt voor robuustere frames of complexere constructies met middelzware belasting. De montagerail heeft een U-vormig profiel, waardoor horizontale en verticale constructies mogelijk zijn. De montagerail is beschikbaar in verschillende materialen, zoals RVS A4, A2, staal verzinkt en staal thermisch verzinkt. Het gebruik van een thermische verzinking maakt deze montagerail uitermate geschikt voor buiten of voor corrosieve omgevingen. De montagerail is te verkrijgen in verschillende hoogtes, namelijk 21, 21D (Dubbel), 41, 41D (Dubbel), 62, 62D (Dubbel).

De FUS montagerail kan gebruikt worden voor robuuste constructies 
en is geschikt voor middelzware belasting 

De montagerail met dubbele hoogte biedt extra flexibiliteit, aangezien er aan beide kanten van de rail toebehoren bevestigd kunnen worden. De standaard FUS montagerail heeft profielmaat 41, waarvoor ook de meeste toebehoren beschikbaar zijn. Dit maakt de FUS montagerail met profielmaat 41 het meest complete systeem. Voor complexe constructies is de FUS montagerail ook de juiste keuze, omdat er voor deze montagerail onder andere multidimensionale hoeken beschikbaar zijn.