De zomer is de perfecte tijd om meer tijd in je tuin door te brengen. En er gaat niets boven een buitenplek met gezellige tuinmeubelen bij warm weer. Creëer een plekje in je achtertuin om buiten te zitten, barbecues te organiseren en te genieten van het geweldige weer. Of introduceer een nieuwe tuinruimte met houten veranda voor een intiem toevluchtsoord met vrienden. Er zijn veel manieren om je buitenruimte nog fijner te maken. Deze tuinideeën zullen je een succesvolle start geven van de lente en zomer, dus lees snel verder!

Meubelstukken in felle kleuren

Breng een vrolijke zomerse sfeer in je tuin met meubels in felle kleuren. Je hoeft geen nieuwe set te kopen; schilder in plaats daarvan je oude houten meubels! Een frisse nieuwe kleur zal zeker een prachtige nieuwe look brengen. Of kies voor levendig gekleurde kussens!

Maak een tropische opstelling

Ideeën voor tropische tuinen vormen het hart van zomertuinen. Een effectieve truc is om een ​​groenblijvende achtergrond te gebruiken om de ruimte weelderig en groen te maken. Of mix exotische planten met inheemse en speel met levendige kleuren. We houden ook van het contrast van marineblauw en oranje, dat werkt altijd!

Zomerse buitenverlichting

Creëer een sfeervolle eethoek in de buitenlucht met leuke ideeën voor tuinverlichting. De juiste opstelling zal daarbij ook opgaan in het zomerse landschapselement. Voeg indien mogelijk sfeerverlichting toe om elegantie en een centraal punt toe te voegen.

Vuurkorven of open haard buiten

Vuurkorven en open haarden buiten zijn tuinelementen die je het hele jaar door kunt gebruiken, ook in de zomer. En dan is er nog een voordeel: een hout vuur houdt ook vervelende insecten op afstand!

Buiten spelen

Een ander voordeel van het warme seizoen zijn de leuke buitenspellen die je kunt spelen! Daag iedereen uit met een touwtrekwedstrijd. Als de ruimte te klein is voor dit soort spellen, ga dan voor compacte spellen zoals dammen, Jenga en boter-kaas-en-eieren.

Comfortabele hoekbank

Verwissel traditionele relaxfauteuils met een hoekbank. Verfraai je terras met weelderige planten en kleurrijke kussens voor een rustig hoekje om te ontspannen.

Ga voor een feestelijke aankleding

Hang slingers op, installeer sfeerverlichting op bomen en hang lantaarns op voor een fijne feeststemming. Ze zorgen voor een gloed en blijven de hele nacht voor jou schijnen!

Bouw een tent

Bouw je buiten oase met een tuin tent! Of zet een wigwam voor de kleintjes op om te kamperen en laat de volwassenen hun eigen plezier beleven. Met een tent scherm je een deel van je tuin af!