Je verlichting met je stem bedienen? Of via je telefoon zien wie er voor de deur staat? Tot voor kort was het nog iets uit een science fiction film. Tegenwoordig is ‘de Smart Home’ echter volledig geïntegreerd in ons dagelijkse bestaan. Ook voor zonwering wordt steeds vaker een smart-variant gekozen. Alles voor en achter je ramen kan nu op afstand bediend worden. Van gordijnen en rolgordijnen tot screens en rolluiken. Is jouw raambekleding nog niet elektrisch? Dan geven we je graag vijf redenen om hier verandering in te brengen!

1. Geen geklim

Sta je regelmatig bovenop de bank om je rolgordijn naar beneden of omlaag te halen? Klimmen is met elektrische raamdecoratie verleden tijd! Zo wordt de bank weer uitsluitend gebruikt waar ie voor bedoeld is: Zitten.

2. Strak uiterlijk

Elektrische raamdecoratie maakt een trekkoord overbodig. Dit oogt een stuk strakker dan al die touwtjes langs de zijkanten. Zeker bij moderne interieurs kunnen koorden storend zijn.

3. Veiligheid voorop

Horrorverhalen over kinderen die verstrikt raken in bedieningskoorden zijn helaas niet onbekend. Koordkikkers en minimale bevestigingshoogtes zijn daarom al jaren verplicht. Maar géén trekkoord is natuurlijk het allerveiligst.

4. Bediening op afstand

Bedien je raamdecoratie ook buitenshuis. Realiseer je je op het werk opeens dat je de rolluiken bent vergeten te sluiten? Geen paniek! Met één klik op de knop heb je het opgelost.

5. Lichamelijke beperkingen
Mensen met lichamelijke beperkingen hebben vaak moeite om bij de bediening van hun raamdecoratie te komen. Erg vervelend natuurlijk. Elektrische raamdecoratie is dan de perfecte oplossing!

Accu of bedrade motor

Ben je overtuigd van de voordelen van elektrische raambekleding? Dan is de volgende stap om te bepalen of je voor een accu of bedrade motor gaat. Heb je geen zin om bedrading weg te werken? Of is er geen stroompunt nabij? Kies dan voor een accumotor. Deze laad – evenals je telefoon – op met een oplaadkabel. Ook een batterijmotor behoort tot de mogelijkheden. Zie je het niet zitten om batterijen te vervangen of een accu op te laden? Dan is een bedrade motor de juiste keuze. Bovendien kan een accu lam worden. Met een bedrade motor heb je dit probleem niet. Advies nodig? Neem dan contact op met Solano wonen.