Je huis zo duurzaam mogelijk maken is helemaal hot. En dat is maar goed ook, want een beter milieu begint bij jezelf. Maar naast een energiezuinige woonkamer, keuken en slaapkamer, is het ook heel goed mogelijk om je tuin zo eco-friendly mogelijk te maken. En als je dan toch aan het (ver)bouwen bent of gaat, dan is het aan te raden om meteen ook je tuin mee te nemen. Hoe? Dat lees je hieronder!

  1. Recycle zoveel mogelijk

Koop geen nieuwe schutting, maar een gebruikte. Keertje beitsen, schilderen of lakken en hij kan weer jaren mee. Zo ga je op een eenvoudige manier het verspillen van hout tegen. Hetzelfde kun je doen met houten vlonders, terrastegels, enzovoorts!

  1. Milieuvriendelijke speeltoestellen

Heb je kids en wil je van de tuin een leuke, uitdagende speelplek maken? Doe dat dan met respect voor de natuurlijk. Zorg voor eco speeltoestellen. Robinia hout is een mooie houtsoort om eco-friendly kinderspeeltoestellen van te maken die lang meegaan en er bovendien ook nog eens heel mooi uit zien.

  1. Kies voor LED verlichting

Ben je een echt buitenmens dat veel buiten zit tijdens de lekkere warme zomeravonden? Zorg dan zéker dat ook je terrasverlichting milieuvriendelijk is. Kies voor spaarverlichting of ledverlichting. Het is de investering waard!

Heb je terrasverwarmers? Gebruik die dan niet of beperkt (meer). Ze vreten veel energie. Beter is om een dikke trui aan te trekken. Wordt ook dat te fris? Ga dan naar binnen. Je terras verwarmen is vaak erg milieuonvriendelijk.

  1.  Ga voor natuurlijke materialen.

Want bijvoorbeeld kunstgras en kunstplanten zijn we ecovriendelijk tegenwoordig; toch zijn echt gras en echter planten nog altijd beter. Ze zijn namelijk beter voor insecten en beestjes. Kies je toch voor kunstbeplanting of een kunstgazon? Kies dan een milieuvriendelijke variant.

  1. Kies ook je tuininrichting zo milieuvriendelijk uit

Ga voor tuinmeubilair dat gemaakt is van gerecycled kunststof óf milieuvriendelijk hout (te herkennen aan het FSC keurmerk).