De opties bij slaapkamervloeren

Wat vroeger een ondergeschoven kindje was, is het nu al lang niet meer, de slaapkamervloeren. Misschien bent u intussen bezig met uw hele huis te vernieuwen dan hoort daar zeker ook de slaapkamer bij. Een belangrijk deel van het slaapkamer interieur is de vloer. Wat kunt u beste op de vloer leggen om met de tijd van tegenwoorig mee te gaan, en daarbij ook een mooie en warme kamer hebben.

Vloerbedekking

Wanneer u kiest voor vloerbedekking kunt u kiezen uit zeer veel soorten en kleuren. Daarnaast is er hoog- en laagpolige vloerbedekking. Er zijn ook vele designs. Dus er is keus genoeg. Een vloerbedekking op een slaapkamer doet warm aan. U heeft daarbij wel meer tijd nodig om het schoon te houden. U moet het regelmatig stofzuigen. Wordt er een vloeistof op gemorst dan moet u dat direct met het juiste middel schoonmaken. Nooit wachten tot het vuil in de vloerbedekking is gekropen. Als u echter tijdens de nachtelijke uren uit het bed stapt zal het geheel warm aanvoelen.

Hout

U kunt ook kiezen voor een houten vloer. Een houten vloer doet ook warm aan bij de inrichting van de kamer. Nadelen van een houten vloer zijn dat hij gehorig is. Ook is hij niet watervast en zal, als er de zon lang op staat, gaan verkleuren. Ondanks deze nadelen zien we toch duidelijk dat het de trend van tegenwoordig is. Het gebruik van dit natuurlijke materiaal zal het goed doen. In principe is hout niet moeilijk om te onderhouden. Het is ook bijna in iedere stijl toepasbaar. U kunt een houtenvloer nemen van planken die u zelf kunt leggen. U moet u wel goed laten voorlichten hoe een dergelijke vloer gelegd moet worden. U moet er achteraf geen spijt krijgen nadat u hem zelf gelegd heeft.

Beton

Tegenwoordig wordt ook gekozen voor betonvloeren. Het heeft een wat stoerdere uitstraling maar het kan tegenwoordig heel mooi worden afgewerkt. Het kan spiegelglad worden gemaakt en het is leverbaar in zeer veel kleuren. Het past tegenwoordig bij ieder interieur. Een betonnen vloer kan worden gecombineerd met koele pasteltinten en warme naturel kleuren. Op de betonnen vloer wordt een coating aangebracht waardoor het geheel zeer glad en een sterk geheel vormt. Laat de bio-coatings zoals hars door een professional aanbrengen.

Natuursteen

Wanneer u wel van een gladde vloer op de slaapkamer houdt, maar niet van beton, dan kun u kiezen voor een tegelvloer. Tegelvloeren zijn er in alle soorten, kleuren en maten. Een tegelvloer doet frisser aan dan een houtenvloer, maar kan wel bij het geheel in de slaapkamer passen.