Groene daken zijn populair en dat is niet zo gek. Er zijn namelijk veel voordelen die een groen dak met zich meebrengt. Benieuwd naar waarom je een groen dak zou moeten overwegen? Lees dan de onderstaande 6 voordelen.

voordelen groen dak 1

  1. Een groen dak neemt water op

Een groen dak neemt ongeveer 50% van het regenwater op wat er voor zorgt dat het riool tijdens hevige regenbuien niet letterlijk wordt overspoeld met grote hoeveelheden water. Het overstromingsgevaar neemt hierdoor af.

 

  1. Een koel klimaat in huis

Met een groen dak is je huis zowel in de winter als in de zomer veel beter geïsoleerd. Op een dak zonder groen kan de temperatuur in de zomer oplopen tot wel 70 graden! Door de beplanting op het dak blijft dat temperatuur op een groen dak echter rond de 37 graden, een enorm verschil waardoor het ‘s zomers veel koeler is in huis en in de winter goed geïsoleerd is.

 

  1. Toename van de biodiversiteit

Groene daken helpen een handje bij het behoud van diersoorten en planten, zoals bijvoorbeeld vogels en bijen, in de stad. Hierdoor kun je blijven genieten van de vrolijke klanken van de vogels op een zonnige zondagmorgen.

 

  1. Langere levensduur van het dak

De beplanting op een groen dak beschermt het dak tegen allerlei weersomstandigheden en daardoor blijft het dak langer in goede staat. De levensduur van een normaal bitumen dak is 15 tot 30 jaar, een groen dak heeft maar liefst een levensduur van 30 tot 60 jaar.

 

  1. Waarde verhoging van je huis

Met een groen dak neemt je huis in waarde toe. Een groen dak is namelijk duurzaam en hierdoor draagt je huis een steentje bij aan een beter milieu. Dit levert bij een eventuele verkoop van je huis een hoger bedrag op en dat is natuurlijk nooit verkeerd.

 

  1. Betere geluiddemping

Woon je in een drukke omgeving, bijvoorbeeld bij een populair winkelgebied of dichtbij een uitgaansgebied? Dan is een groen dak een mooie manier om geluidsoverlast te verminderen. Door de massa van het groen dak heeft deze een geluidsdempende werking en kun jij genieten in alle stilte.

Benieuwd of een groen dak iets voor jou is?

Bij HomeDeal kun je geheel gratis en vrijblijvend offertes aanvragen voor verschillende soorten dakbedekking. Daarnaast vind je op HomeDeal vele prijsgidsen voor alle projecten aan je huis, van een dakkapel tot het stucen van je muren.

Afbeeldingen bronnen:

https://nl.pinterest.com/pin/486811040955530686/

http://www.kooytilburg.nl/kunststof-dakbedekking/dakbedekkingen/