Graag willen we je wijzen op het belang van goede werkkleding. Niet alleen professioneel maar ook voor thuisklussers is veilige werkkleding een aanrader.

Werkkleding moet goed passen en voldoende bewegingsvrijheid geven. Bovendien moet deze kleding je beschermen tegen warmte of kou door ventilerend of juist isolerend te zijn. Buitenwerkzaamheden vragen om waterdichte of waterafstotende stoffen. In het donker is reflecterende kleding noodzakelijk voor je zichtbaarheid. Wanneer je regelmatig met vuur in aanraking komt, kies je voor een vlamvertragende stof. Werkkleding moet daarnaast praktisch zijn met veel opbergruimte en van stevig materiaal. Een populaire stof is cordura: sterk en slijtvast. Ten slotte is uiterlijk en pasvorm van werkkleding ook belangrijk, je draagt het tenslotte vaak.

Comfortabel en veilig

Goede werkkleding moet voldoen aan de EN ISO 13688 normen. Dit zijn regels voor comfort, veiligheid, ontwerp en slijtage, ook na het wassen. Je hebt keuze uit een groot assortiment werkjassen, broeken, overalls, bovenkleding en accessoires voor dames en heren. Voor werken in de kou is het handig om extra thermo-onderkleding aan te trekken. In combinatie met goed afgesloten en isolerende bovenkleding met warme fleece voering houd je het goed vol. Daarbij kun je kiezen uit een collectie mutsen en petten, eventueel met oorflappen. Zorg ervoor dat je shirt of trui lang genoeg is aan de achterkant zodat je rug bij het bukken bedekt blijft. Bij warmte is naast katoen, softshell prettig materiaal voor je werkkleding. Het voelt licht aan en is ademend en waterafstotend. Veel werkkleding is multifunctioneel, zoals bijvoorbeeld winddichte en waterdichte jassen of broeken met reflecterende banden voor veiligheid in het donker.

Praktisch, mooi en herkenbaar

Het is handig om voldoende opbergruimte in je werkkleding te hebben voor je spullen. Daarom zal je veel klepzakken of ritszakken aantreffen in de jassen, broeken en overalls, onmisbaar voor je gsm, schrijfmateriaal, een duimstok of gereedschap. Voor veel spullen zijn er ook werktassen en speciale gereedschapsriemen in het assortiment. Sommige werkbroeken hebben geïntegreerde zakken voor kniebeschermers. Bij Proforto heb je de keuze uit veel verschillende merken, materialen en kleuren. Het is mogelijk om je werkkleding te laten bedrukken of borduren naar eigen smaak. Dit bevordert de herkenbaarheid, de uniformiteit en de professionele uitstraling van je bedrijf.

Er zijn dus veel redenen om goede werkkleding aan te schaffen: comfort en dus betere prestatie zonder dat de kleding afleidt, een veilige werksituatie, praktische opbergmogelijkheden en een goede uitstraling.