De badkamer is ongetwijfeld een van de belangrijkste ruimtes in de woning. Niet enkel om comfort te creëren, maar ook om de woning een extra luxueuze uitstraling te geven. Het is dan ook belangrijk dat de badkamer in goede conditie verkeert, en in sommige gevallen is daarvoor een verbouwing nodig!

Als je een nieuwe badkamer wil bouwen, maar niet zo goed weet waar je moet beginnen, dan kunnen de volgende tips je helpen om er het beste uit te halen. Bij een nieuwe badruimte komen immers heel wat factoren kijken, en daar rekening mee houden is essentieel!

Belangrijk bij een nieuwe badkamer

Een badkamer omvat veel verschillende zaken, die allemaal even veel aandacht verdienen. Het volgende overzicht geeft duidelijk weer welke maatregelen je bij de bouw van een nieuwe badkamer zoal moet treffen om er een gezellige, comfortabele en stijlvolle ruimte van te maken:

  1. Kies de juiste badkamertegels

De vloer van de badkamer vormt de basis voor al het andere – en daarom is het dan ook belangrijk dat je de juiste badkamertegels kiest! Afhankelijk van de gewenst stijl kan je gaan voor uiteenlopende stijlen, zoals een mozaïek vloer, een soot parket-achtige vloer die speciaal voor badkamers bedoeld is, enzovoort.

Houd hierbij niet enkel rekening met de stijl, maar ook de omstandigheden in de badkamer. Zo is het belangrijk een vloer of tegels te kiezen die vochtbestendig zijn, zodat zich geen schimmel gaat ontwikkelen. Dat zou het comfort van de ruimte immers negatief beïnvloeden!

  1. De beste badkamermeubels kiezen

Zodra de vloer is gelegd, is het natuurlijk nog een kwestie de ruimte effectief als een badkamer te gaan bemeubelen. Hiervoor ga je best op zoek naar meubilair dat bij elkaar past qua stijl, zodat één mooi harmonisch geheel gecreëerd wordt. Een badkamermeubel kiezen is vaak geen eenvoudige opdracht, maar zodra je weet welke richting je uit wil qua uitstraling, is het zeker te doen.

Onder badkamermeubel wordt meubilair verstaan zoals wastafels, kasten voor handdoeken, en alle bijkomende zaken. Deze hebben een enorme invloed op de algemene sfeer en uitstraling van de ruimte, en het is dus belangrijk een weloverwogen keuze te maken. Zorg er ook voor dat de wastafels die je kiest, en de kasten voor kledij en handdoeken van goede kwaliteit zijn!

  1. De juiste verlichting kiezen

Ten slotte is het essentieel dat je goede verlichting kiest voor de badkamer. Deze factor wordt maar al te vaak onderschat, maar speelt wel een grote rol bij het uiteindelijke resultaat. Moderne spots passen nu eenmaal niet zo goed in een klassieke badkamer met veel houten elementen en decoratie, net zoals een traditionele luchter niet de beste keuze is als je badkamer strak en modern is ingericht.

Naast uitstraling is het ook een goed idee te kiezen voor verlichting die duurzaam en veilig is. Zo bestaan er lampen die automatisch aangaan als iemand de badkamer binnenkomt, en weer uitgaan als die persoon de badkamer verlaat. Kies je daarnaast voor besparende LED lampen, dan doe je jezelf nog méér plezier. En het milieu natuurlijk ook!

De badkamer verbouwen, een heuse opdracht

Het bouwen van een nieuwe badkamer is dus geen eenvoudige opdracht waar veel bij komt kijken. Bovenstaande zaken kunnen je echter zeker helpen om de nieuwe badkamer zowel op het vlak stijl als veiligheid en comfort een niveau hoger te tillen!