Het toepassen van LED-strips in huis kan op verschillende manieren. Denk bijvoorbeeld als keukenverlichting, verlichting achter je TV of in de badkamer. Ook als trapverlichting zijn led strips uitermate geschikt. Ze nemen vrijwel geen ruimte in beslag, zijn gemakkelijk te installeren en gebruiken nauwelijks stroom.

Bij ledstrips als trapverlichting zijn er verschillende mogelijkheden. Zo kan je de ledstrips op de trap bevestigen, maar ook onder de treden. In beide gevallen geeft de verlichting een fraai effect en zorgt het ervoor dat de trap een totaal andere look krijgt. Meer weten over LED-strips als trapverlichting? Lees dan snel verder.

Mogelijkheden van LED-strips als trapverlichting

De meeste trappen worden niet verlicht. Toch zorgt trapverlichting voor een fraai effect én is het ook nog ontzettend praktisch. Er zijn allerlei manieren om je trap te verlichting. Denk bijvoorbeeld aan led spots of een lamp op de overloop die richting de trap schijnt. Verlichten met LED-strips is naar onze mening een betere keuze. Door onder elke traptrede LED-strips te installeren geef je de trap een stijlvolle, chique uitstraling. Een groot voordeel van de strips met led verlichting is dat ze geen ruimte in beslag nemen en helemaal niet opvallen.

Ledstrips op de trap installeren

Voordat je aan de slag gaat met het installeren van ledstrips is het uiteraard van belang om alle benodigdheden in huis te halen. Tegenwoordig kan je terecht bij verschillende webshops. Let er wel op dat je kwaliteit koopt, zodat de ledstrips jarenlang mee gaan. Vergeet ook niet om naast de strips een led profiel te bestellen, zodat je de strips gemakkelijk en stijlvol kunt bevestigen. Daarnaast komt een profiel ook de levensduur van je ledstrips ten goede.

LED profielen zijn gemakkelijk op vrijwel elke ondergrond te monteren. Vervolgens hoef je de ledstrips enkel nog in de profielen te plakken. Een groot voordeel is dat je geen egale ondergrond meer nodig hebt. Overigens bieden LED profielen een betere begeleiding van de warmte en verspreiden ze het licht op fraaie wijze.

Na het plaatsen van de ledstrips is het nodig om de draden te verbinden met de transformator, zodat de 230 volt van de netspanning omgezet wordt naar 6 of 12 volt. Meestal zijn ledstrips voor in huis niet sterker dan 12 volt. De transformator is vaak gemakkelijk weg te werken in een lade of kast.