Het zonnetje begint langzaam weer te stralen en dat betekent dat de tuin weer volop benut gaat worden. Wat is er lekkerder dan languit in de zon liggen op een comfortabel loungebed? Precies, zonnen op een zelfgemaakt loungebed! Lees snel verder, want wij leggen je uit hoe je deze maakt!

Met jouw eigen bamboe loungebed maak je jouw tuin het meest geliefde plekje in de zomer. Geniet van de zon, een heerlijke kop koffie in de ochtend of een goed boek. Of je nu ligt te zonnen, te snoozen, te lezen, te mediteren of met je vrienden de lenteborrel vroeg start, dit ligbed in de bohemien interieurstijl gaat je ontzettend veel genietmomentjes en mooie herinneringen brengen! Met dit stappenplan maak je makkelijk jouw eigen relaxte loungebed. Niet alleen is het een leuk project, het scheelt ook nog eens in de kosten! Met ons handige stappenplan vertellen wij jou precies wat je moet doen.

Dit heb je nodig

 • 3x Tuinpaal (6,8 x 6,8 x 210 cm)
 • Bamboe rol Naturel (180 x 180 cm)
 • 6x Tuinplank geschaafd (1,6 x 14x 180 cm)
 • 2x Schroeven Rotadrill (6 x 100 mm)
 • 30x Schroeven van (5 x 50 mm)
 • Accuboormachine
 • Houtzaag
 • Meetlint of -lat 
loungebank bouwen

Stap 1: hout zagen

Allereerst moet je zorgen dat je alle houtstukken precies op maat zaagt. Gebruik hiervoor een meetlint en potlood om precies te weten waar je moet zagen. Zorg vervolgens dat je éém tuinpaal in de volgende stukken zaagt: 

 • 1 stuk van 120 cm
 • 1 stuk van 53,6 cm
 • 2 stuks van 15 cm

Herhaal dit bij elke tuinpaal en je bent klaar om het loungebed te gaan bouwen.

Stap 2: Klaar om te bouwen

Bevestig het stuk van 53,6 cm aan de paal van 120 cm zodat dit een L vormt. Bevestig vervolgens de twee stukken van 15 cm plat aan de uiteindes van de langste paal, zodat deze een kleine verdikking vormen. Dit worden de poten van het onderstel. Herhaal deze stap met alle onderdelen. Deze 3 constructies vormen de liggers voor het onderstel.   

Stap 3: Maak het onderstel af

Leg de drie liggers die je zojuist gemaakt hebt naast elkaar waarbij de langste planken op de grond staan en de planken van 53,6 cm als rugleuning dienen. Maak de liggers vervolgens aan elkaar vast met de tuinplanken van 14 bij 180 cm. Zorg dat de liggers zo gepositioneerd zijn dat de tuinplanken aan beide kanten 20 cm oversteken. Bevestig 5 planken op de zitting en één plank aan het bovenste deel van de rugleuning. Schroef de tuinplanken vast aan de liggers met schroeven van 50 mm en een accuboormachine. 

Stap 4: Tijd voor de bamboe

Nu het onderstel af is, begint de loungebak al vorm te krijgen. De laatste stap is de bamboemat bevestigen aan het onderstel. Rol de bamboemat uit over het onderstel. Schroef de rol tot slot vast op de buitenste tuinplanken van het frame met de schroeven van 50 mm. Jouw loungebank is klaar en de zon mag zich aandienen!

Vergeet de aankleding niet

Een zelfgemaakte bamboe loungebank is natuurlijk al heel tof op zichzelf, maar ook de aankleding mag niet doorbreken. Maak de loungebank ultracomfortabel met dikke loungekussens en zachte plaids. Daarnaast kan je de loungebank nog verder aankleden met leuke sierkussens, een tof vloedkleed voor buiten en handig bijzettafeltje. Zo wordt jouw zelfgemaakte loungebank jouw nieuwe favoriete plek om te relaxen!