Je eigen tuin wat gezelliger maken, je hebt er nu mooi de gelegenheid voor. En wat is er nou lekkerder dan een beetje te klussen in het lentezonnetje? Dit is dé tijd voor tuinhout bestellen. Timmeren, zagen, boren, het geeft rust in je kop en het resultaat is ook nog eens bevredigend.

Lekker bezig!

Het verbouwen van je tuin; dat klinkt veelomvattender dan het is. Het komt erop neer dat je oude, dode struiken en planten uit de grond trekt, het terras van onkruid ontdoet en de boel verder stript, waarna je eens gaat kijken hoe je je tuin nog gezelliger en functioneler kunt maken. Een beetje doe het zelver draait zijn hand er niet voor om en binnen een dag is de tuin geprepareerd om nieuwe elementen aan te brengen.

Zitkuil

Zo is een zitkuil in de tuin ideaal. Je zit er wat lager, zodat je wel van de zon geniet maar er minder last van hebt als het een beetje waait. Het is beschut en knus. Hoe je een zitkuil maakt? Eerst graaf je hem uit. Dat hoeft niet heel diep, omdat je het zand dat je weg graaft gebruikt om de omliggende delen op te hogen – zo ontstaat al snel een diepe kuil. De vloer van de kuil kun je betegelen, maar je kunt er ook een houten vloer (vlonder) in leggen. Hout heeft een wat warmere, gezelligere uitstraling. Om de hogere delen om de zitkuil heen te stutten, sla je paaltjes in de grond en maak je een schoeiing.

Hout: een duurzaam en mooi materiaal

Maak van tevoren een tekening en meet op hoeveel hout je nodig hebt. Tuinhout bestellen gaat heel makkelijk, maar je baalt als je te weinig (of juist te veel) laat komen. Ook al kun je met de restjes vast wel leuke tuinmeubels maken. Timmeren is een echt vak, maar niemand verbiedt je om het in ieder geval te proberen, toch? En er staat nergens dat alles strak, waterpas en haaks moet zijn. Bovendien vind je op internet allerlei tips en filmpjes om je eigen zitkuil, loungeset of schutting te creëren. Met hout geef je je tuin een natuurlijkere look, bovendien is het duurzaam en tijdloos materiaal. Wel moet het af en toe verzorgd worden. De rest van je tuin richt je in met planten, bloemen, struiken en boompjes en misschien ook wel groenten, fruit en kruiden naar jouw smaak. Veel klusplezier!