Tegenwoordig heeft elke badkamer er wel een: een douche! Maar omdat de douche zo populair is geworden de laatste jaren, zijn er talloze soorten op de markt verschenen. De douche moet namelijk passen bij de stijl en sfeer van de badkamer. Maar vanwege het grote aanbod, is het lastig kiezen welk soort het beste bij jouw badkamer past. In dit artikel zetten we de douche soorten op een rij zodat je goed kunt kiezen welke douche past bij jouw badkamer.

Old but gold; de douchecabine

De douchecabine, al jaren een favoriet in de Nederlandse badkamer. Dat is natuurlijk niet gek. Voor de mensen die het snel koud krijgen, is een douchecabine perfect. Doordat het een (deels) afgesloten ruimte is, blijft de warmte lekker lang hangen. Maar de douchecabine komt ook in allerlei soorten en maten. Zo heb je een vierkante, half ronde, vijfhoekige of een dubbele douchecabine. Daarnaast kun je ook nog wisselen in de verschillende materialen. Zo kun je variëren met glas in combinatie met staal of juist alleen maar glas. Wanneer u kiest voor de douchecabine is het belangrijk om deze goed af te stemmen op uw badkamer. Het heeft namelijk grote invloed op de uitstraling van de badkamer.

De eenvoudige inloopdouche

De laatste jaren is de inloopdouche een populaire optie in de badkamer. Door het open ontwerp geeft de inloopdouche extra luxe aan je badkamer. Een inloopdouche wordt vaak in de hoek van de badkamer geplaatst, hierdoor hoef je de glazen wand maar aan één muur te monteren. Maar ook kun je kiezen voor een ‘vrijstaande’ inloopdouche. Deze staat tegen de muur aan, maar is toegankelijk vanaf beide zijkanten. Dit neemt meer ruimte in beslag, maar oogt wel luxer. Wat belangrijk is bij een inloopdouche, is dat de ondergrond wat schuin afloopt. Hierdoor loopt het water gemakkelijker naar het doucheputje en voorkom je een waterballet. 

Voor jullie: een tweepersoons douche

Wat tegenwoordig steeds meer voorkomt in een badkamer, is een tweepersoons douche. Deze douche kun je krijgen in meerdere varianten. Maar het idee achter de douche is dat er twee douchekoppen in zijn geplaatst. Hierdoor kun je tegelijk douchen samen met je partner. Naast dat het heel romantisch is, is het ook erg praktisch. Je hoeft hierdoor niet te wachten op elkaar wanneer je wil gaan douchen. Een tweepersoons douche kun je aanschaffen precies zoals je hem zelf wilt. Je kunt kiezen voor een inloop variant, maar ook voor een douchecabine met twee douchekoppen. Heb je de ruimte? Dan is dit zeker een goede optie om te overwegen.

Echt genieten met een wellnessdouche 

Wil je echt uitpakken met je badkamer? Overweeg dan een wellnessdouche. Met deze douchesoort kun je genieten van een echte wellness ervaring in je eigen badkamer. Ook deze douchesoort is verkrijgbaar in allerlei varianten, van inloopdouche tot douchecabine. Maar wat is de wellness achter de wellnessdouche? Bij deze douchesoort geniet je van een heerlijke regendouche met verschillende standen. Van hoofdmassage tot regenstand, het is echt puur genieten. Samen met de lichtshow die zit verwerkt in de douchekop is de wellness ervaring helemaal compleet. 

Wij hopen je zo voldoende informatie te hebben gegeven over de verschillende douche soorten. Nu is het tijd om te kiezen, voor welke douche ga jij?