Als je een toegewijde doe-het-zelver bent, dan weet je waarschijnlijk dat een goede planning en voorbereiding de sleutel is tot succes. Of je nu tegels gaat plakken, een tuinhuisje in elkaar gaat zetten of een nieuwe boekenkast gaat bouwen. Er zijn bepaalde stappen die je moet nemen om je goed voor te bereiden zodat je uiteindelijk een mooi resultaat zal behalen. Maar als het gaat om het snel en efficiënt leggen van PVC vloeren, dan kunnen de handige en snelle tips en tricks soms ver te zoeken lijken. Gelukkig zijn er een paar eenvoudige dingen die iedereen kan doen om de klus goed en vooral heel snel te klaren! Hieronder lees je 3 x tips om je vloer snel te leggen.

Begin eerst met de langste muur

Uiteraard valt of staat de snelheid van het leggen van een vloer met een goede voorbereiding. Meet daarom voorafgaand je ruimte goed op voordat je gaat winkelen voor materialen. Dit zal ervoor zorgen dat alles perfect past en dat je precies weet hoeveel materiaal je nodig hebt. Zorg altijd dat je een beetje ruimte en speling hebt in je berekening, zodat je eventuele foutjes kunt opvangen en niet weer terug hoeft naar de winkel. Als je alles in huis hebt gehaald is het belangrijk om de vloer eerst te laten acclimatiseren. Plan dit project daarom goed en houd ook daar rekening mee in je tijd en voorbereiding. Als je de vloer hebt laten acclimatiseren, is het tijd om de PVC vloer te gaan leggen. Het is belangrijk en vooral efficiënt om te beginnen bij de langste muur. Door van de ene kant van de kamer naar de andere te werken, kun je ervoor zorgen dat je vloer perfect aansluit, in plaats van te proberen meerdere sneden te maken om gaten op te vullen terwijl je werkt.

Maak een goede indeling

Een goede indeling maken is een ook groot onderdeel van een goede voorbereiding. Teken af waar elke plank moet komen, zodat je precies weet hoeveel stukken je nodig hebt en waar ze geplaatst moeten worden. Dit versnelt het installatieproces en voorkomt onnodige fouten. Op deze manier teken je eigenlijk het hele ontwerp van de legging uit en hoef je alleen nog maar alles op de gemarkeerde plekken neer te leggen. Zorg er ook altijd voor dat je elk stuk van je vloer van tevoren nauwkeurig markeert en snijdt. Ook dit helpt onnodige haperingen in het proces te voorkomen. 

Investeer in kwaliteitsgereedschap 

Door het beste gereedschap te gebruiken kun je enorm veel winnen op het gebied van comfort en ook tijd. Zware zagen, decoupeerzagen, bovenfrezen en ander gereedschap maken het zagen namelijk efficiënt, zodat je snel kunt werken zonder in te leveren op nauwkeurigheid of kwaliteit. Het bij de hand hebben van het juiste gereedschap, zal de installatietijd versnellen door fouten te verminderen en ingewikkelde manoeuvres te vereenvoudigen. Dus met het juiste kwaliteitsgereedschap tot je beschikking is er geen reden waarom je niet in een recordtijd een prachtige nieuwe vloer kunt laten leggen.

Kortom, met een goede voorbereiding en deze eenvoudige tips, kunnen zelfs nieuwe doe-het-zelvers leren hoe ze een vloer snel kunnen leggen. En voor de ervaren doe-het-zelvers onder ons zal het natuurlijk ook een hoop tijd schelen!