Een strak gazon ziet er prachtig uit. Het kost veel tijd en inspanning om een strak gazon te krijgen en te behouden. Wil je toch een strak en groen gazon? Kunstgras kopen is een uitstekend alternatief. Je hoeft geen onkruid te wieden, niet te verticuteren, bemesten of te sproeien bij droogte. Kunstgras is verkrijgbaar in verschillende soorten en is bijna niet te onderscheiden van echt gras.

Voordelen van kunstgras

Naast het werk dat je ermee bespaart, heeft kunstgras kopen nog meer voordelen. Hoewel kunstgras duurder is in aanschaf dan gewoon gras bespaar je wel water in tijden van droogte, omdat je niet hoeft te sproeien. Heb je last van hooikoorts, dan is een gazon van kunstgras kopen ideaal, omdat het geen pollen bevat. Niet elke grondsoort is even geschikt voor een grasveld. Vaak is het aanleggen van een gazon op kleigrond geen succes. Kunstgras kopen is dan een prima alternatief.

Kunstgras kopen: aandachtspunten

Kunstgras kan je op verschillende plekken leggen, zowel op je balkon of dakterras als in je tuin. Bepaal voor het kunstgras kopen hoe je het kunstgras wilt gebruiken. Is het voor je siergazon of wordt het intensief gebruikt door spelende kinderen? Kunstgras is beschikbaar in verschillende prijscategorieën, waarbij je kan kiezen voor kunstgras dat heel erg lijkt op echt gras of voor gras in een ander kleurtje. Vraag voor het kunstgras kopen een paar staaltjes aan, zodat je thuis de verschillende soorten kunstgras kan voelen en ervaren. Wil je kunstgras kopen, bedenk dan dat je aanvullend ook nog andere zaken nodig hebt om je kunstgras aan te leggen. Naast het kunstgras heb je onderdoek en kunstgrashaken nodig. Verder heb je voldoende zand nodig om de ondergrond te kunnen bedekken. Reken op vijf tot tien centimeter onder het hele oppervlak van je kunstgras.

Aan de slag

Het aanleggen van kunstgras kan je laten doen, maar je kan het ook zelf doen. Bereid de bodem voor door onkruid te verwijderen. Vul de bodem met zand, nadat je het 10 tot 15 centimeter hebt afgegraven. Maak de bodem egaal met behulp van een trilplaat. De bodem bedek je vervolgens met het onderdoek om onkruid te voorkomen. Na deze voorbereidingen begint het aanleggen van het kunstgras. Voorkom plooien bij het uitrollen van het kunstgras en zorg ervoor dat de grassprieten dezelfde kant opstaan. Met een stanleymes snijd je het gras bij. Als je verschillende rollen op elkaar aan moet sluiten, snij je twee tot drie centimeter af van beide kanten en plak je ze daarna aan elkaar vast met zelfklevende lijmband. Om te zorgen dat je grasmat stevig vastligt, sla je elke halve meter kunstgrashaken in de grond langs de zijkant van je kunstgras. Een alternatief is het gebruik van instrooizand in plaats van haken. Borstel je gras regelmatig en verwijder bladeren. Zo geniet je van een strak gazon.