Je kunt niet alleen geld besparen op de energierekening door je woning goed te isoleren en zuinig met energie om te gaan, maar ook door een energiecontact af te sluiten bij een goedkope energieleverancier. Vind jij de tarieven van jouw huidige energieleverancier te hoog en wil je op zoek naar de goedkoopste energieleverancier? Lees dan in dit artikel waar je allemaal op moet letten bij het afsluiten van een nieuw energiecontract en lees bovendien hoe je de goedkoopste energieleverancier kunt vinden.

Een nieuw energiecontract afsluiten

Bij het afsluiten van een nieuw energiecontract zijn er enkele zaken waar je rekening mee moet houden. De belangrijkste dingen waar je in ieder geval op moet letten, zijn de volgende:

– De looptijd van je huidige energiecontract. Zeg je een contract vroegtijdig op, ofwel voor het einde van de looptijd van het contract, dan krijg je de beloofde welkomstkorting niet en kun je bovendien een boete krijgen.

– De insteek van het energiecontact. Je kunt een energiecontract afsluiten voor onbepaalde tijd, maar ook voor bepaalde tijd. Sluit je een contract af voor bepaalde tijd, dan heb je weer de keuze tussen een contract met vaste tarieven en een contract met variabele tarieven.

– De berekende tarieven van het contract. Het ene energiecontract berekent enkeltarief, terwijl het andere energiecontract dubbeltarief berekent.

– De bron van de energie die je afneemt. Kies je voor grijze energie, groene energie of zelf opgewekte energie? Energie kan uit allerlei bronnen komen, die je kunt achterhalen door het contract door te lezen.

Ga je op zoek naar een nieuw energiecontract, dan moet je in ieder geval rekening houden met bovenstaande zaken om het beste contract af te sluiten.

De goedkoopste aanbieder vinden: vergelijk aanbieders met elkaar

Iedereen wil wel de goedkoopste aanbieder van energie vinden, maar dit lukt lang niet iedereen. Toch is het vinden van de goedkoopste aanbieder op het gebied van energie helemaal niet lastig, als je dit maar op de juiste manier doet.

De beste manier om de goedkoopste leverancier te vinden, is door energieleveranciers met elkaar te vergelijken. Bij energieleverancier vergelijken kijk je niet alleen naar de voorwaarden van de contracten, maar voornamelijk naar de energiekosten die je moet betalen en de korting die je kunt krijgen bij een energieleverancier. Je maakt een lijstje met mogelijke energieleveranciers waar je klant van kunt worden, vergelijkt de energiepakketten en kosten met elkaar en streept steeds een energieleverancier weg. Op deze manier houd je nog enkele energieleveranciers over, die je na het vergelijken allemaal wegstreept tot je de goedkoopste leverancier over hebt.

Energieleveranciers met elkaar vergelijken: drie tips

Sta jij op het punt om energieleveranciers met elkaar te vergelijken en kun je nog wel wat tips gebruiken om dit effectief te doen? Gebruik dan onderstaande drie tips en vind eenvoudig de goedkoopste aanbieder.

Tip 1: gebruik een online tool voor het vergelijken van energieleveranciers. Een goede tool die je kunt gebruiken, is de tool van Energieleveranciers.nl.

Tip 2: bepaal voor jezelf wat voor energiecontract je af wil sluiten, zodat het wegstrepen van energieleveranciers gemakkelijker gaat.

Tip 3: kijk verder dan je neus lang is. Heb je nog nooit van een energieleverancier gehoord, dan wil dit niet zeggen dat dit geen betrouwbare partij is.