Er is een enorme keuze in raamdecoratie. Dat maakt kiezen eerder moeilijker dan makkelijker. Als je op zoek bent naar nieuwe raamdecoratie en je zoekt iets anders dan traditionele gordijnen dan hebben we hier drie tips voor praktische en tegelijkertijd sfeervolle raamdecoratie.

Sfeervolle houten jaloezieën

Houten jaloezieën zijn een uitstekende oplossing om je ramen op een stijlvolle manier af te dekken. Naast een goede vermindering van de inkijk in je woning geeft het houten materiaal extra gezelligheid en warmte aan je interieur. Tegenwoordig zijn ze ook veel verschillende kleuren verkrijgbaar. Houten jaloezieën zijn eenvoudig open en dicht te doen, en als je ze op maat laat maken dan kun je ze ook heel gemakkelijk zelf thuis ophangen.

Trendy duo rolgordijnen

Een duo rolgordijn ken je misschien onder naam roljaloezie of dag-en-nachtrolgordijn. Het is een rolgordijn waarop doorschijnende en gekleurde banen elkaar afwisselen. Door deze banen over elkaar heen te bewegen als je het gordijn laat zakken of omhoog doet, bepaal je zelf de hoeveelheid licht die in je woning valt en de mate van inkijk. Met trendy duo rolgordijnen kun je met een kleine beweging dus de inkijk en de hoeveelheid licht in je woning heel gemakkelijk bepalen. De lichte en donkere banen zorgen daarnaast voor een stijlvolle en subtiele decoratie van je woning. De kleur van de donkere banen kun je naar jouw smaak uitkiezen.

Mooie plisségordijnen

Bij plissé gordijnen wordt de geplooide stof opgevouwen als je de gordijnen omhoog doet. Plissé gordijnen zien er stijlvol uit en kunnen worden voorzien van stoffen met een verschillende mate van doorzichtigheid (transparant, semi-transparant en verduisterend). Je kunt kiezen voor plissé gordijnen die van boven naar onder (top-down) kunnen worden uitgevouwen, maar ook voor uitvoeringen die juist van onder naar boven (bottom-up) gaan als je ze uitvouwt. Zo kun je ook juist de onderste delen van een raam verduisteren, bijvoorbeeld als je daar juist last hebt van veel zon of inkijk.

Hét adres voor je raamdecoratie

Bij Creon Raamdecoratie adviseren ze je graag. In de grote collectie vind je vast een kleur die past bij je interieur. Alle raamdecoratie wordt exact op maat gemaakt, zodat je deze direct kunt ophangen.