Wil je jouw woning verbouwen, dan kun je veel geld besparen door de verbouwingswerkzaamheden zelf uit te voeren. De meeste mensen voeren eenvoudige verbouwingsklussen wel zelf uit, maar schakelen voor complexere klussen toch een dure professional in. Denk hierbij onder andere aan klussen waarbij men de hoogte in moet, zoals bijvoorbeeld werkzaamheden aan het dak. Koop je een eigen steiger op Steigervoorweinig.nl, dan kun je ook deze klussen zelf uitvoeren.

Waarom een eigen steiger?

Investeer je in een eigen steiger, dan hoef je geen enkele (verbouwings)klus meer uit te besteden aan een dure professional. Je kunt nu namelijk zelf de hoogte in, zelfs helemaal tot in de nok van het dak. De meeste mensen die geen steiger hebben, huren een professional in en vragen deze expert een steiger mee te nemen. Heb je een eigen steiger, dan is dit niet meer nodig. Je kunt nu altijd je eigen klussen uitvoeren, als je maar de juiste kennis in huis hebt.

Het aanschaffen van een steiger is een eenmalige investering, maar hier kun je uiteindelijk wel veel geld mee besparen. Zeker als je meerdere klussen op hoogte op de planning hebt staan, bespaar je veel geld door een eigen steiger te kopen. Met je eigen steiger kun je deze klussen namelijk allemaal zelf uitvoeren.

De kosten van een steiger

De kosten die je moet betalen om jouw eigen steiger in huis te halen, zijn afhankelijk van de soort steiger die je koopt. Een eenvoudige steiger is bijvoorbeeld helemaal niet duur, terwijl een grotere steiger of een steiger met wieltjes iets prijziger is. De beste manier om de kosten van jouw steiger te achterhalen, is door te bepalen wat voor steiger je precies nodig hebt voor jouw klus. Weet je wat voor steiger je nodig hebt, dan kun je je namelijk in de kosten van deze steiger gaan verdiepen.

Over het algemeen zijn steigers niet duur. Daar komt nog bij dat een steiger een lange levensduur heeft en dit betekent dat je jaren plezier hebt van jouw eenmalige investering. Heb je de steiger niet meer nodig, dan berg je deze gewoon weer op en haal je de steiger bij de volgende klus weer tevoorschijn. Eventueel kun je zelfs een steigertransporter aanschaffen, zodat je jouw steiger eenvoudig kunt vervoeren en bijvoorbeeld ook bij familieleden en vrienden kunt klussen met jouw steiger.