Zeker de deuren en kozijnen die aan de buitenzijde van de woning zitten, kunnen door de jaren heen beschadigd raken. Dit kan komen door bepaalde weersomstandigheden, maar ook gewoon door veelvuldig gebruik. Zijn de deuren en kozijnen van jouw woning flink beschadigd? Dan is het tijd om ze te vervangen. Op deze pagina lees je niet alleen wanneer het tijd is om de deuren en kozijnen te vervangen, maar ook welke tips je kunt gebruiken om de beste deuren en kozijnen aan te schaffen.

Een reparatie of geheel nieuwe deuren en kozijnen?

Soms is het genoeg om de deuren en kozijnen van je woning enkel te repareren. Dit is bijvoorbeeld voldoende als de deuren en kozijnen een beetje beschadigd zijn, maar nog niet volledig afgeschreven hoeven te worden. Ook is het beter om een reparatie uit te voeren als de deuren en kozijnen nog niet zo oud zijn en eigenlijk nog vele jaren mee moeten gaan.

Zijn de deuren en kozijnen al wat ouder en is er sprake van zware beschadiging van het hout, het aluminium of het kunststof? Dan kun je de deuren en kozijnen beter helemaal vernieuwen. In dit geval kan een reparatie tijdelijk de oplossing bieden, maar op de lange termijn moeten de lijsten toch echt vernieuwd worden. Om geld te besparen, kun je de deuren en kozijnen in dit geval beter direct laten vervangen. Het is namelijk zonde om het eerst te laten repareren en over een paar jaar weer geld uit te moeten geven aan nieuwe deuren en kozijnen.

De deuren en kozijnen vervangen: enkele handige tips

Ga je in nieuwe deuren en/of kozijnen investeren, dan wil je natuurlijk wel de beste en de mooiste deuren en kozijnen aanschaffen. Onderstaande drie tips helpen je de beste deuren en kozijnen te vinden, zodat je deze aan kunt schaffen voor deuren en kozijnen vervangen.

Tip 1: denk goed na over het materiaal. Hout is duurzaam, maar wel lastiger te onderhouden dan aluminium en kunststof. Kunststof en aluminium zijn erg sterk en isoleren goed, maar kunnen helemaal niet of lastiger overgeschilderd worden. Weeg de voor- en nadelen van de verschillende materialen tegen elkaar af en bepaal op deze manier welk materiaal het beste bij jou past.roldeur

Tip 2: kies de juiste kleur. De kleur van jouw kozijnen en deuren moeten niet alleen bij het huis passen, maar ook bij de tuin. Denk hier dan ook goed over na, zodat alles goed bij elkaar aansluit. Zeker belangrijk als je kozijnen en deuren gaat kopen die je later niet meer over kunt schilderen!

Tip 3: vraag een expert om advies. Weet je niet zo goed welke kozijnen en deuren jij moet kiezen voor kozijnen en deuren vervangen? Raadpleeg dan een expert om advies en je weet zeker dat je de beste kozijnen en deuren aanschaft voor het kozijnen en deuren vervangen.

Tip 4: welke deuren en kozijnen ga je vervangen? Gaat het om de voor- en achterdeur of de raamkozijnen, dan is het verstandig om over bovenstaande tips na te denken. Wanneer de garagedeur wordt vervangen zijn er weer allerlei andere mogelijkheden. Wordt het een sectionaaldeur, openslaande deur, roldeur of zijwaartse deur. Daarnaast zijn er nog mogelijkheden voor een ‘normale deur’ of een elektrische deur.