Wat kun je allemaal doen met betonelementen?

Beton is een ontzettend veelzijdig materiaal dat in allerlei vormen kan worden gegoten. Dat betekent dat er ook meer dan genoeg kan worden gedaan met beton. Het is niet alleen geschikt als stevige ondergrond maar ook als decoratief element in huis of in je tuin. Wil je weten wat je allemaal kunt doen met betonelementen? Hier vind je vijf tips.

1. Een tuinafscheiding

Zoek je een mooie en strakke manier om een afscheiding te maken in je tuin? Dan kun je aan de slag met stapelblokken van beton. Deze blokken worden in allerlei kleuren en maten gemaakt en zijn ontwikkeld om eenvoudig op elkaar te stapelen. Wanneer je bijvoorbeeld een bloemenperk van dit materiaal maakt zorg je ervoor dat je tuin een strak en modern uiterlijk krijgt. Vooral egale zwarte blokken zijn erg mooi. Met stevige lijm zorg je ervoor dat deze blokken nog jarenlang op hun plek blijven liggen.

2. Een plek om te ontspannen

Geen enkele tuin kan zonder een comfortabele plek om tot rust te komen. Je kunt kiezen voor een bankje of een loungeset, maar soms past dit niet helemaal bij de stijl die je voor ogen hebt. Een moderne en industriële manier om een zitplaats in je tuin te realiseren is door een betonnen poef te plaatsen. Deze poefs komen in verschillende soorten: van mooie cilindervormen tot moderne vierkante blokken. Je hoeft ze maar neer te zetten en hebt meteen een comfortabele plek in je tuin om te ontspannen met vrienden en familie.

3. Maak het zelf

Het grote voordeel van betonelementen is dat ze zo gemaakt zijn dat ze op elkaar passen. Dit betekent dat je als het ware zelf een bouwpakket kunt samenstellen voor een eventueel meubelstuk dat je wilt maken. Heb je altijd al een betonnen tafel in de tuin willen hebben? Door betonelementen in dezelfde kleur bij elkaar te zoeken kun je een tafel maken die precies is zoals jij het graag voor je ziet. Je hebt een tuinmeubel die helemaal op maat is gemaakt en ook nog eens relatief eenvoudig in elkaar te zetten is.

4. Geen tuin zonder tegels

Er zijn verschillende tegels te krijgen die van natuursteen gemaakt zijn. Dit zijn vaak prachtige tegels, maar ze kunnen erg gevoelig zijn voor verkleuring en slijtage. Wil je tegels in de tuin die jarenlang meegaan en tegen alles bestemd zijn? Kies dan voor betonnen staptegels. Deze kun je bevestigen waar je maar wilt, ook over een grasveld in je tuin. Zo kun je mooi door je tuin blijven wandelen over tegels die jarenlang in optimale conditie blijven.

5. Industriële bloembakken

Het blijkt maar weer dat betonelementen echt ontzettend veelzijdig zijn. Je kunt ze gebruiken om zelf meubels mee te bouwen maar je kunt ze ook als decoratief element in je tuin gebruiken. Zo is het gebruik van holle betonblokken als bloembakken een populaire trend die ook nog eens makkelijk uit te voeren is. Je kunt de holle blokken gedeeltelijk ingraven in de grond en zo een industriële plantenbak in je tuin zetten. De keuze om betonblokken als decoratie te gebruiken is een echt statement, maar ook een makkelijke manier om je bloemen en planten een plaats te geven in de tuin.