Houten meubels zijn hip en geven je inrichting een natuurlijke uitstraling. Vooral hout dat er een beetje doorleefd uitziet is helemaal in. Geen zin om veel te betalen voor meubels met een vintage look? Lees dan snel onze tip om hout zelf een vintage uitstraling te geven!

Meubels met een vintage look geven karakter aan je inrichting. Daarom staan meubelzaken vol meubels met een vintage uitstraling. Zin om zelf aan de slag te gaan? Zo geef je nieuw hout in een handomdraai een karaktistieke uitstraling. 

Ga aan de slag met schuurpapier

De makkelijkste manier om jouw houten meubels of kozijnen een vintage look te geven is door aan de slag te gaan met schuurpapier. Breng bijvoorbeeld een paar likjes verf over het hout en schuur dit er vervolgens weer deels vanaf. Speel hier een beetje mee door verschillende kleuren te gebruiken. Het resultaat: een meubelstuk dat eruit ziet alsof het al een heel leven heeft gehad! 

Maak een oplossing van azijn en staalwol

Een andere techniek voor deze vintage look is door aan de slag te gaan met azijn en staalwol. Waarschijnlijk heb je deze producten gewoon in huis! Met een oplossing van witte azijn en staalwol krijg je een heel tof effect, maar je moet wel even geduld hebben. Je moet de oplossing namelijk vier nachten laten rusten voor je het kan gebruiken. Even vooruit plannen dus! 

Waar vaseline allemaal niet goed voor is

In plaats van verf van een meubelstuk schuren voor een doorleefd effect, kan je ook zorgen dat de verf simpel niet zo goed pakt. Smeer voor het verven vaseline op bepaalde plekjes van het meubelstuk dat je onder handen wil nemen. Om het realistisch te maken, smeer je de vaseline op plekken die normaal gesproken sneller zouden slijten. Bijvoorbeeld de zijkanten en handvaten.  Het voordeel: ook een potje vaseline heb je waarschijnlijk gewoon in huis!

meubels-vintage-look

Zorg dat het écht doorleefd is

Wil je een houten meubelstuk dat er doorleefd uitziet? Zorg dan gewoon dat het écht doorleefd is door het opzettelijk te beschadigen. Dat is tegelijkertijd een goede manier om je frustratie kwijt te kunnen of eens geoorloofd iets kapot te mogen maken! Wees wel voorzichtig, want je wil natuurlijk dat het meubelstuk wél nog bruikbaar is. Sla bijvoorbeeld met een sok vol spijkers en schroeven op het hout om lichte beschadigingen te creëren. 

Met deze technieken heb je binnen een handomdraai een meubelstuk dat er vintage en karaktistiek uitziet! Welke ga jij proberen?