Een goede voorbereiding is het halve werk. En een goed begin trouwens ook! Lees daarom eerst onze 6 onmisbare tips voor je een verfkwast in de hand neemt!

Wat dacht jij? We zitten thuis door Corona dus kan ik maar beter het huis goed aanpakken? Dit is een handige tijd om hier en daar wat klusjes op te pakken en een likje verf doet al wonderen! Lees snel verder voor onze 6 onmisbare tips als je gaat verven.

1. Haal eerst een paar verfsamples

Misschien ben je al helemaal zeker van de kleur die je op de muren wil, maar misschien ook niet. Haal in dat laatste geval altijd eerst wat werfsamples op een bouwmarkt. Vaak kun je deze ook online aanvragen. Plaats een klein likje op de muur en zo weet je gelijk welke kleur naar wens is. Toch een tintje lichter of donkerder? Je kan het beter vooraf weten dan wanneer de kleur er al helemaal op zit. 

Nu je toch bezig bent zin om de keuze aan te pakken? Lees dan deze tips

2. Check de temperatuur

De temperatuur van je huis is bepalend voor het resultaat van je verfklus. Zorg daarom dat de temperatiruur tussen de 10 en 20 graden is. Bij een warmere temperatuur droogt de verf te snel en bij een koudere temperatuur te traag. Dit is allebei niet heel handig om een mooi resultaat te krijgen. Wacht dus ook met het luchten van je huis tot de klus helemaal geklaard is. Ga je de buitenmuren verven? Wacht dan tot het weer precies goed is. 

3. Gebruik tape voor rechte lijnen

Vind je het moeilijk om uit de losse pols een rechte lijn te verven? Natuurlijk, wie niet! Daarom kun je het paste tape gebruiken. Extra tip: wanneer je de tape wil verwijderen kan je het beste de föhn erbij pakken. Zo verwarm je de lijm voordat je de tape lostrekt en krijg je een vlekkeloos resultaat.

Vloer opknappen? Lees hier hoe je laminaat het beste kan schilderen.

4. Aluminiumfolie is the best

Sommige dingen zijn niet zo makkelijk in te tapen met schilderstape. Om te verkomen dat deze dingen, zoals de deurknop, ook geverfd worden, kan je deze inpakken met aluminiumfolie. Een kind kan de was doen! Ook handig: wikkel de verfbak vooraf even in met folie, zo kan je ‘m elke verfklus opnieuw gebruiken. Wel zo duurzaam! 

5. Handschoenen zijn ook multifunctioneel

Waarschijnlijk heb je er al aan gedacht om plastic handschoenen aan te trekken om vieze handen te voorkomen. Maar dat is niet het enige waar je de handschoenen voor kan gebruiken. Tijd voor een koffiepauze? Trek de handschoen dan uit met de verfkwast nog in je hand en knoop de handschoen dicht om de kwast heen. Zo droogt de verf op de kwast niet uit en kan je na de pauze gewoon weer verder zonder gedoe. Dat schiet nog eens op zo! 

6. Laat jouw meubels zweven

Wil je jouw stoelen of een tafeltje opknappen met een likje verf? Sla dan even een spijkertje in de poten. Zo zweeft het meubel als het ware van de grond en kun je de onderkant van de poten ook heel goed meepakken. Hoeft niemand meer te weten welke afgrijselijke kleur er eerst op zat. Fijn toch! Als de verf droog is, haal je de spijkers er gewoon weer uit en kun je genieten van jouw opgeknapte meubel. 

Deze tips gaan jou zeker helpen om jouw verfklus nog sneller, mooier en efficiënter te klaren! Wil je weten welke tools je écht nodig hebt als huis-tuin-en-keuken-schilder? Lees dan dit artikel. Ben je benieuwd hoe je het kozijn het beste van een likje verf kan verzien? Lees dan dit artikel met handige tips.