Eens in de zoveel tijd komt de behoefte op om iets te veranderen in huis, omdat je het oude moe bent geworden en iets nieuws wilt. Wil je de look van je keuken opfrissen? Dan kun je natuurlijk de hele keuken vernieuwen, maar ook met kleinere ingrepen kun je een verschil maken. We zetten een aantal suggesties op een rijtje ter inspiratie.

Andere kranen

Hoewel het een detail lijkt, kan het design van de kraan of kranen in je keuken een substantiële bijdrage leveren aan de uitstraling van je keuken. Bedenk maar eens hoe je keuken eruit zou zien met een kraan in een klassiek ontwerp en vergelijk dat met de uitstraling bij een modern vormgegeven kraan. Kijk voor inspiratie voor een nieuwe kraan eens in de folder van Bauhaus.

Achterwand verven of beplakken met tegelstickers 

De achterwand van je keuken is beeldbepalend. Een verandering daar kan een groot effect hebben op de uitstraling van je keuken. Maar het vervangen van wandtegels is een grote klus die je gerust als een verbouwing kunt klasseren. In plaats daarvan kun je de tegels verven, of als je geen tegels hebt de muur in een andere kleur schilderen. In plaats van verven, kun je de wandtegels in je keuken ook beplakken met tegelstickers die een ander uiterlijk geven.

Textiel in andere kleuren

De details zitten hem niet altijd alleen in de vaste onderdelen van je keuken. In je keuken hangen bijvoorbeeld ook theedoeken en handdoeken die mede het beeld bepalen. Trakteer jezelf eens op mooi nieuw keukentextiel en ovenwanten en aanschouw hoe dit al de uitstraling van je keuken op een subtiele manier kan veranderen. Met het juiste textiel kun je bijvoorbeeld zo een landelijke stijl tevoorschijn toveren.

Apparaten en andere attributen vervangen

Er zijn natuurlijk nog meer attributen in je keuken die mede het beeld bepalen. Denk bijvoorbeeld eens aan je waterkoker, je koffiezetapparaat, je messenblok en andere houders voor keukengerei. Vervang een of meerdere van deze zaken door iets nieuws met een ontwerp dat je mooier vindt. Een koffiezetapparaat of waterkoker hoeft bijvoorbeeld immers niet een saai uiterlijk te hebben als bereid bent er wat meer aan uit te geven. De Blokker folder kan hier de nodige inspiratie voor bieden.

nieuwe look keuken

Open kastjes? Nieuw servies!

Veel keukens hebben vooral gesloten kastjes, maar het kan natuurlijk dat (een deel van) je keukenkastjes open zijn, waardoor je de inhoud altijd kunt zien. Dit is een goed excuus om jezelf te trakteren op een nieuw servies. Kies nieuwe borden en kommen die passen bij de stijl die jij voor ogen hebt, en je open kastjes zorgen ervoor dat je daarmee op subtiele wijze de uitstraling van je keuken kunt veranderen.