De pompwagen, ook wel een palletwagen, pallettruck of palletpompwagen genoemd. Deze wagen die pallets kan vervoeren, met daarop producten, gewichten, noem het maar op wordt veelvuldig gebruikt in Nederland. Vooral in de logistieke sector zie je vaak pompwagens en dan vooral elektrische pompwagens voorbijkomen. Deze functioneren hetzelfde als een normale pompwagen echter verschillen ze in de aansturing. Bij een elektrische pompwagen gebeurt dit namelijk elektrisch en hoef je geen kracht te zetten. Bij een normale pompwagen doe je dit handmatig. In De shop van STILL vindt je veel verschillende soorten elektrische pompwagens, omdat het aanbod tegenwoordig zo groot is. Maar welke elektrische pompwagen is het meest geschikt voor jou? Daar gaan wij je bij helpen. 

Een korte of juist een lange palletwagen?

De meeste palletwagens hebben een standaard afmeting, deze sluiten aan op de meest gangbare afmetingen voor pallets die we in Nederland gebruikten. Maar wanneer je een Elektrische pompwagen kopen gaat kan het ook zijn dat je pallets of andere dingen moet vervoeren met andere afmetingen. Uiteraard bestaan hier ook mogelijkheden voor. Er bestaan namelijk ook kortere of juist langere palletwagens. Voor kleine pallets gaat dit over palletwagens met korte lepels. Maar deze palletwagens bestaan ook met juist langere lepels. Dit voor wanneer je vaak extra grote pallets ontvangt van je leverancier. Deze elektrische palletwagens bestaan ook voor XXL pallets. 

Palletwagen voor binnen en buiten

Veel mensen gaan ervan uit dat elektrische palletwagens enkel binnen gebruikt kunnen worden. Voor de meeste standaard varianten is dit ook zo. Echter worden er ook elektrische palletwagens gemaakt die ook geschikt zijn om buiten gebruikt te worden. Vaak gaat het hier om RVS elektrische palletwagens. Deze zijn gemaakt van roestvrijstaal en dus geschikt om buiten gebruikt te worden. Ook zijn er ruw terrein elektrische palletwagens. Deze hebben extra stevige banden en kunnen hierdoor ook gebruikt worden op onverharde wegen. Hierdoor kun je ze op elk terrein gebruiken. Ideaal dus voor wanneer je veel producten op buitenterreinen vervoert. 

Waar heb je de palletwagen voor nodig?

De belangrijkste vraag om te bepalen welke elektrische palletwagen voor al jouw klussen geschikt is, is natuurlijk de vraag waar je de palletwagen voor nodig hebt. Oftewel waar gebruik je deze voornamelijk voor. Gebruik je de elektrische palletwagen bijvoorbeeld voornamelijk voor standaard optil werkzaamheden in een magazijn. Of gebruik je ze vaak buiten om pallets op zeer hoge stellages te plaatsen. Vooral voor de plaatsing van producten op zeer hoge stellages heb je altijd een elektrische pompwagen nodig. De meeste modellen reiken slechts tot een bepaalde hoogte, maar er zijn ook uitgebreidere modellen. 

De besturing van de elektrische palletwagen

Afhankelijk van de grote en de wielen van de elektrische palletwagen wordt de wagen anders bestuurt en dus ook gebruikt. Ten eerste hangt dit af van de wielen. Welk materiaal gebruikt wordt voor de wielen maakt op welke ondergrond je de palletwagen kunt gebruiken. Maar dit maakt ook hoe fijn de palletwagen rond te rijden is. Tegelijkertijd kun je grotere palletwagens besturen door zelf op de palletwagen plaats te nemen. Dan niet voorop de palletwagen, maar op een hiervoor bestemde plek aan de achterkant van de palletwagen. Als je vaak, veel spullen moet vervoeren met de elektrische palletwagen is dit vaak wel aan te raden.