Moet er een waterleiding vervangen worden in je woning of ga je het sanitair in je badkamer vervangen? Het is aan te raden om dit alleen zelf te doen wanneer je weet waar je aan begint. In sommige gevallen is het gewoonweg beter om een loodgieter in te schakelen. In onderstaande tekst volgen vijf loodgietersklussen waar je beter niet zelf aan kunt beginnen.

Cv-storing oplossen

Een cv-ketel is een ingewikkeld apparaat. Wanneer je geen warm water meer hebt, duidt dit waarschijnlijk op een storing in de installatie. Om deze storing te verhelpen schakel je een loodgieter in. Hij weet precies hoe hij moet handelen en wat hij moet doen om de storing snel te verhelpen.

Verstoppingen verhelpen

Sommige verstoppingen kun je simpelweg met behulp van een ontstopper verhelpen, maar dit is niet altijd het geval. Wanneer de verstopping niet weggaat of blijft terugkeren, is het verstandig een loodgieter in te schakelen. Hij kan de verstopping definitief verhelpen en ervoor zorgen dat alles weer naar behoren werkt.

Leidingen vervangen

Het vervangen van een leiding is een tijdrovende klus en enige kennis van zaken is van belang. Een loodgieter beschikt over deze benodigde kennis. Moet er bij jou thuis een leiding vervangen worden? Probeer dit dan ook niet zelf, maar schakel een vakman in om dit werk uit te voeren.

Lekkage dichten

Heb je een lek in één van de leidingen in je woning ontdekt? Dan is het zaak om deze zo snel mogelijk te dichten. Doe je dit niet, dan ontstaat er grote schade. Ga niet zelf proberen het lek te dichten, want meestal duikt het lek dan na verloop van tijd weer op. Om het lek definitief te dichten kun je beter een loodgieter in de armen sluiten.

Vloerverwarming aanleggen

Het plaatsen van vloerverwarming is een ingewikkelde bezigheid. Voor een loodgieter is het echter een fluitje van een cent. Om alles naar behoren aan te laten sluiten doe je er dus ook goed aan om een professional in te schakelen voor het voltooien van deze klus.