Nog niet zo lang geleden waren kinderbedden niets meer dan kleinere versies van gewone bedden met soms stripfiguren of speelse kleuren, en dan vaak roze voor meisjes en blauw voor jongens. Tegenwoordig is het aanbod veel groter wat betreft kinderbed ontwerpen. Van stapelbedden met een thema en bedden met een thema tot rustieke boomhutbedden, functionele opklapbedden en hoogslapers met glijbanen, een breed scala wordt tegenwoordig aangeboden. Zo creëeren stapelbedden van Emob niet alleen een knus hoekje voor je kind om een ​​goede nachtrust te krijgen, maar combineren ook plezier en functionaliteit op de best mogelijke en meest creatieve manier. Heeft jouw kind binnenkort een nieuw bed nodig? Hier is een overzicht van enkele van de meest populaire soorten bedden voor kinderkamers.

Stapelbedden

Bovenaan de lijst met ontwerpen voor kinderbedden staan ​​stapelbedden, een favoriet van zowel kinderen als ouders. Het is een bed met meerdere verdiepingen waarin het ene bed op het andere is gestapeld en is verbonden met een ladder of trap. Het grootste voordeel van een stapelbed is dat er twee kinderen in twee aparte bedden kunnen slapen en het vloeroppervlak voor slechts één kind wordt gebruikt. Het is leuk en ruimtebesparend tegelijk!

Tegenwoordig is er een overvloed aan innovatieve ontwerpen en thema’s om uit te kiezen. Als jouw kind bijvoorbeeld een Marvel-fan is, kies dan voor een stapelbed met een superhelden thema zoals Superman, Spiderman, Captain Marvel of Batman. Thema’s geïnspireerd op de natuur, sport, Lego, auto’s, treinen, etc. zijn ook erg populair bij ouders. Bovendien kun je tegenwoordig zelfs stapelbedden op maat laten maken.

Hoogslapers

Doorgaans hebben hoogslapers een hoog bed en is er ruimte eronder dat gebruikt kan worden voor allerlei doeleinden. Deze zijn perfect voor een slaapkamer waar je het bed wil combineren met een ander meubelstuk, zoals een bureau of een extra kast, op hetzelfde vloeroppervlak. Hoewel mensen hoogslapers vaak verwarren met stapelbedden, zijn het twee verschillende soorten bedden. 

Ook voor dit type bed zijn verschillende thema’s te vinden, van sport, poppenhuizen, ruimte, natuur en bos tot paleizen die je tegenkomt in Disney-films. Op die manier creëren ze een fantasiewereld waarin je kind kan slapen, spelen en veel plezier kan hebben.

Bedden met glijbanen

Bedden met glijbanen zijn meestal te vinden in stapelbed varianten. Dergelijke ontwerpen worden geleverd met een glijbaan die aan het bedframe is bevestigd, dit is een aanvulling op de conventionele trap of ladder. Kinderen kunnen een geweldige tijd hebben terwijl ze van het bovenste bed naar beneden glijden… stel je hun blije gezichten eens voor!

Bedden met glijbanen zijn tegenwoordig te vinden in zowel stapelbedden als hoogslapers. De glijbanen zijn stevig bevestigd aan het bedframe en zijn gemaakt van veilige materialen. Voor ouders die de beschikbare ruimte in de kinderkamer optimaal willen benutten, zijn er zelfs bedden waarbij de ruimte onder de glijbaan wordt omgezet in planken of lades.

Eenpersoons bedden

Sommige stijlen raken nooit uit de mode, dankzij hun tijdloze design en functionaliteit. Eenpersoonsbedden zijn daar een goed voorbeeld van. Dit type bed is ontworpen om plaats te bieden aan een enkel kind en biedt meer waar voor het geld, aangezien jouw kind hier vele jaren mee kan doen. Dit betekent niet dat eenpersoonsbedden geen aantrekkelijke ontwerpen of thema’s kunnen hebben. Veel meubelwinkels voor kinderkamers bieden mooie eenpersoonsbedden in opvallende kleuren, designs, motieven en thema’s.

Wil je de kinderkamer opfleuren met een bed in Spiderman- of Minion-thema? Met een eenpersoonsbed kan dit makkelijk! Je kunt zelfs een bed met ruimteschip thema kiezen voor jouw kleine astronauten. Van klassiek tot eigentijds, vintage tot kitscherig, de ontwerpen voor eenpersoonsbedden zijn echt divers.