Het is zover: eindelijk heb je die wens van jaren geleden uitgevoerd. Je hebt meer ruimte in huis door de zolder om te toveren in een slaapkamer. Wat een goede beslissing! Maar nu moet die nieuwe slaapkamer nog worden ingericht natuurlijk. Heb je daar al over nagedacht?

Voetjes op de vloer

Een belangrijk element in elke bewoonde ruimte in huis is uiteraard de vloer. En uiteraard hangt jouw keuze af van het gebruik en van voorkeur. Waar de een liefst vloerbedekking of hoogpolig tapijt heeft (lekker warm!), kiest de ander heel bewust voor laminaat (lekker strak). En er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden.

Lekker slapen

Slapen is zo belangrijk voor lichaam en geest. Neem een bed dat past bij de zolder. Houd dus bijvoorbeeld goed rekening met de hoogte (!) en de beschikbare vierkante meters. Een schuine wand kan minder geschikt zijn om een tafel neer te zetten, maar is misschien perfect om een bed onder te plaatsen: zo win je eigenlijk gewoon ruimte.

Lekker wakker worden

Wie slaapt, wordt ook weer wakker. En dan is wat daglicht wel erg fijn. Maar niet teveel, dus goede gordijnen zijn ook belangrijk. Word je niet graag wakker met heel veel licht en is het raam op de zonkant? Kies dan voor verduisterende gordijnen. Een rolgordijn kan vooral bij een raam in een schuin dak heel praktisch zijn en neemt geen ruimte in beslag. Ben je er nog niet uit? Bij deze raambekleding webshop ga je absoluut vinden wat bij jou en jouw nieuwe zolder past.

Wordt het werken, studeren of spelen?

Afhankelijk van de leeftijd van de gebruiker misstaat een mooi bureau natuurlijk nooit op zolder. Zo heb je er een fijne studeer- of werkplek bij. En menig hobbyist vindt zo’n plek met wat meer privacy ook heel aantrekkelijk!

Opgeruimd staat netjes

Als je dan toch die zolder hebt aangepakt, is het wellicht ook een goed moment om eens flink op te ruimen en, indien nodig, wat extra opbergruimte te creëren. Want juist die schuine wanden zijn perfect voor het maken van kastruimte, met bijvoorbeeld een schuifwand of gordijnen. Dat lagere gedeelte van die nieuwe slaapkamer gebruik je anders toch niet. Als er plek is, kan je uiteraard ook een mooie, hoge kast neerzetten.

Gezellige verlichting

Zolders zijn vaak niet de gezelligste ruimtes, in oorsprong tenminste. Want met leuke verlichting kan je daar heel makkelijk verandering in aanbrengen. Een dimmer doet het ook altijd goed. Zo kan je in de winter wat meer licht in de duisternis brengen, en beperk je in de zomer de hoeveelheid licht.

Veel woon-, werk- en slaapplezier!