Er is eigenlijk niks zo lekker als ’s ochtends een ontbijt op bed nuttigen. Heerlijk een warm broodje en glaasje jus d’orange naar binnen werken terwijl je dekens nog eens dicht tegen je aantrekt. Natuurlijk wel met een bedtafeltje om kruimels in bed te voorkomen. Die kan je ook nog eens hartstikke makkelijk zelf maken en wij vertellen je hoe!

Waarom kopen wat je ook zelf in elkaar kan flansen? Een leuk doe-het-zelf-project is nooit mis. Zeker als het ook nog eens zó gepiept is. Zoals dit handige bedtafeltje bijvoorbeeld!

Voor dit handige bedtafeltje heb je maar een paar spullen nodig. De materialen zijn voordelig te krijgen en door het bedtafeltje zelf te maken kan je ook nog eens de kleur en look uitkiezen die jij mooi vindt. 

Dit heb je nodig:

 • houtlijm
 • multiplex plaat van 122×61 cm, 12 mm dik

Laat de plaat bij de bouwmarkt in deze stukken zagen:

 • 1x bodem 27,6×47,6 cm
 • 2x lange zijkant 50×10 cm
 • 2x korte zijkant 27,6×10 cm
 • 2x pootje 30×10 cm
BEDTAFELTJE MAKEN

Zo maak je het 

Dit bedtafeltje maken is een makkelijk klusje wat je met weinig ervaring al kunt klaren. Het is ook nog eens zó gepiept, want in een klein uurtje heb je dit bedtafeltje in elkaar geflanst! 

 1. Leg de bodem op de vloer. 
 2. Lijm de lange en korte zijkanten er tegenaan. 
 3. Laat de lijm zeker een kwartier drogen
 4. Draai de bak om en lijm de pootjes eronder
 5. Laat de lijm nog zeker een uur drogen voor je het tafeltje gebruikt

Klaar is kees! Zelfs met twee linker handen zou je dit doe-het-zelf-project kunnen aangrijpen. Een tripje naar de bouwmarkt en een uurtje van jouw tijd is alles wat je hiervoor nodig hebt. Eet smakelijk!