Iedereen die bezig is met het bouwen of verbouwen van een pand weet dat hierbij vele honderden liters water gebruikt worden. Al dit water moet na verloop van tijd wel uit het gebouw verdwenen zijn, want anders kunt u straks niet verder met de afwerking. Ook zijn de stookkosten een stuk hoger wanneer het pand vochtig is. Nu kunt u ervoor kiezen om rustig af te wachten tot het vocht uit zichzelf verdampt of opdroogt, maar hierbij gaat wel ontzettend veel kostbare tijd verloren. Deze tijd had u ook aan het project zelf kunnen besteden en dus stellen we graag de oplossing aan u voor: de bouwdroger. Maar wat is een bouwdroger precies en hoe kunt u hem optimaal inzetten bij uw klus of project? Lees gauw verder om erachter te komen.

De werking van een bouwdroger

Een bouwdroger is een apparaat dat speciaal is ontwikkeld om vochtige ruimtes snel te laten drogen. De machine haalt de vochtige lucht uit de omgeving naar zich toe en blaast het langs gekoelde lamellen. Deze koele lamellen nemen vervolgens het condens uit de vochtige lucht op en het condenswater blijft in het apparaat achter. De lucht is nu gedroogd en wordt op een veilige manier weer in de ruimte gebracht. Zolang de bouwdroger aanstaat zal dit proces zich continu herhalen. Het mooie van bouwdrogers is dat u ze niet per se zelf hoeft aan te schaffen, maar ze gewoon tijdelijk kunt huren bij speciale droogspecialisten.

De voordelen van een bouwdroger op uw bouwplaats

Schakelt u een bouwdroger in voor het drogen van uw bouwplaats, dan kunt u profiteren van een aanzienlijke tijdswinst. Het pand is sneller droog en dus kunt u sneller weer aan het werk. Daarnaast zorgt het snelle drogen van onder meer de wanden en vloeren ervoor dat schimmels geen kans krijgen en ongedierte zich op uw bouwlocatie niet snel zal nestelen. Doordat u minder hoeft te stoken bespaart u ook nog eens flink wat energiekosten.

Absorptiedrogers zijn ideaal voor het ontvochtigen van koele ruimtes

Naast bouwdrogers kunt u bij de verschillende aanbieders van professionele drogers voor in de bouw ook terecht voor het huren van andere soortgelijke apparaten. Hierbij kunt u onder meer denken aan heaters, ventilatoren en ook absorptiedrogers. Een absorptiedroger is eveneens een apparaat dat kan zorgen voor een snelle ontvochtiging van de lucht. Doordat dit apparaat ook te gebruiken is bij koude temperaturen (onder de 7 graden Celsius) is hij ook uitermate geschikt voor het ontvochtigen van onder meer koelcellen. Het huren van een absorptiedroger draagt eraan bij dat u bij waterschade uw ruimtes snel weer droog kunt maken, dat roestvorming voorkomen wordt en dat productieprocessen ongehinderd door kunnen gaan. Onder meer in levensmiddelenfabrieken kan het voorkomen dat de luchtvochtigheid te hoog is. Om ervoor te zorgen dat de producten niet verloren gaan is het dan aan te raden snel een mobiele absorptiedroger te plaatsen. Deze kan via internet heel gemakkelijk worden gehuurd.