Nieuwe tuinmeubelen laten de tuin stralen

Een tuin is iets extra’s. ’s Ochtends op het terras genieten van de morgenzon, ’s avonds met familie en vrienden aan de barbecue, terwijl er voldoende plek voor de kids is om te ravotten. Of wordt het een tuin die de hele lente, zomer en het eerste deel van de herfst in de bloei staat?

Inrichting

Een tuin inrichten kan op velerlei manieren. Dat maakt tuinen uniek, verrassend mooi en gezellig. Veel hangt uiteraard af van de gezinssamenstelling, want waar kinderen nog klein zijn, zal een grasveld zeker belangrijk zijn. Terwijl later mogelijk een vijver de tuin opvrolijkt. Wat het ook wordt, er zijn vier zaken die voor iedereen hetzelfde zijn.
1. Om een mooie tuin te realiseren is een goed plan, het inwinnen van de nodige informatie en samenhang nodig. Wie bijvoorbeeld een kleine tuin belast met een boom en grote struiken, zal daar eerder hinder dan plezier van ondervinden.
2. De tweede keuze is de grootte van het terras. Of is de tuin ruim genoeg om tevens een 2e, kleiner terras, te maken. Een plek voor het ontbijt of voor een half uurtje rust?
3. Het materiaal. Wat mag het allemaal kosten?
4. Welke tuinmeubelen kiezen we?

Tuinmeubelen

Het kiezen van tuinmeubilair hangt samen met de wensen en voorstellingen die er zijn. Wie graag barbecuet heeft liever een tafel dan een bankstel. Wie graag buiten zit te lezen, van een drankje te genieten of met elkaar wil praten, zal eerdere voor een mooie tuinlounge kiezen. En wie genoeg plek heeft, mogelijk voor beide. Wat bij de aanschaf van tuinmeubelen meeweegt, is het materiaal. Kies je voor houten meubelen, dan geldt dat er onderhoud aan verbonden is. Overigens neemt dat ook weer geen dagen in beslag. Een grote tuinlounge neemt in de wintertijd of veel plek in in de garage of op zolder. Een oplossing is een afdekhoes, die ook tijdens de slechtere zomerdagen de tuinmeubelen extra bescherming biedt.

Kiezen

Een tuin inrichten of herinrichten betekent keuzes maken. Uiteindelijk moet de nieuwe inrichting een paar jaar mee, zeker waar het nieuwe tuinmeubelen betreft. Ga dan ook niet over een nacht ijs. Neem een avondje de tijd. Ga gezellig samen rondom de laptop zitten, met een drankje en een lekker hapje en zoek informatie. Zo vind je bij vdgarde.nl tuinmeubelen in alle soorten en prijsklassen. Mochten er vragen zijn, aarzel dan niet ze te stellen. Wie goed voorbereidend werk doet, zal na de aanschaf alleen nog maar hoeven te genieten van de vormgeving, het gebruiksgemak en de vele avonden plezier. Dat geldt voor een picknick set net zo goed als voor een mooie eettafel met stoelen.

Stijl

Tuinmeubelen en een mooie tuin zijn geen twee uitersten, maar een verlengstuk. Wie in de tuin een marmeren pad legt, heeft de mogelijkheid om RVS, silvertex of mooi hout te kiezen voor de meubelen. Wie een groot grasveld met een mooie barbecue heeft, zal misschien eerder vlechtwerk of kunststof kiezen. Denk bijvoorbeeld eens aan een heuse tuinbank bij het schuurtje of de vijver. Heerlijk om hier de krant of een boek te lezen. En dan is er nog die droom, die werkelijkheid kan worden. Op het terras een echte barhoek neerzetten. Ideaal bij sportwedstrijden of verjaardagen. Eigenlijk maakt die stijl niet zoveel uit, als het maar gezellig is.