Laminaatvloeren bieden allerlei voordelen voor het interieur en ook vanuit praktisch oogpunt. Dus je bent klaar om het uiterlijk van een kamer te vernieuwen met een nieuwe vloer? Of misschien denk je groter en wil je je hele huis veranderen! Of kantoor? Of je nu kiest voor donkere laminaat en een lichte variant, met laminaat haal je direct stijl in huis. Hier zijn enkele van de vele voordelen van laminaat in huis.

Eenvoudig te installeren

Laminaat is veel gemakkelijker te leggen dan andere vloeren. Dat komt omdat de planken zijn ontworpen om in elkaar te klikken, waardoor ze gemakkelijk te bewerken zijn, zoals Quick-step laminaat. Bovendien kan laminaat over de meeste bestaande vloeren “zwevend” worden gelegd, waardoor de installatietijd wordt bespaard ten opzichte van andere soorten vloeren die mogelijk moeten worden gelijmd, geniet of vastgespijkerd. Het is zo eenvoudig te installeren dat de meeste mensen het zelf kunnen. Het is een geweldig project, ook voor mensen die niet veel doe-het-zelven.

Duurzaamheid

Laminaat is een sterke, krasbestendige en zeer duurzame vloer. Beschermd door een harde buitenlaag en harscoating. Het is geweldig voor vloeren met veel verkeer en huizen waar huisdieren en kinderen zijn. Kies voor algemeen residentieel en licht commercieel gebruik een laminaat met een AC-classificatie van 3 of hoger.

Prijs

Laminaatvloeren zijn minder duur dan traditioneel hardhout, maar doen absoluut niet onder als het gaat om uiterlijk en kwaliteit. Voor elke prijsklasse is er een geweldige keuze aan laminaatvloeren.

Ondervloeren

Laminaat is veelzijdig en kan op bijna elk type ondervloer worden geïnstalleerd, zoals beton of zelfs reeds bestaande vinylvloeren. In veel gevallen, wanneer de installatie van een hardhouten vloer niet compatibel is met een ondervloer, is laminaat een slimme keuze.

Verschillende stijlen

Laminaatvloeren worden verkocht in een grote verscheidenheid aan hout-, steen- en tegel afwerkingen. Al deze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, oppervlaktebehandelingen, diktes en plank stijlen.

Gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden

Het vocht- en vlekbestendige oppervlak van laminaatvloeren maakt het schoonmaken van gemorste vloeistoffen erg eenvoudig. Er zijn geen speciale reinigers nodig om een ​​laminaatvloer in topconditie te houden. Geregeld stofzuigen of vegen is alles wat er nodig is!

Hypoallergeen

Aangezien er geen scheuren of kiertjes zijn om stof en andere deeltjes op te vangen die bij sommige mensen allergieën kunnen veroorzaken, zijn laminaatvloeren een goede keuze. De onderlaag vormt een vochtbarrière die niet alleen de vloer beschermt tegen beschadiging, maar ook schimmelvorming en sporenvorming voorkomt.

Andere zaken om aan te denken:

Laminaat is veelzijdig, maar niet onbegrensd. Als je bijvoorbeeld denkt aan laminaat voor een wasruimte of badkamer, moet je rekening houden met het vocht, blijft jouw badkamer lang vochtig, dan is laminaat misschien een slechte keuze. Keukens zijn te doen, maar ook minder aan te raden.

Laminaten zijn gemaakt om vochtbestendig te zijn, maar niet waterdicht. De goed afgedichte slijtlaag van laminaat kan goed ​​tegen dweilen en schoonmaken, maar zodra vocht langs de randen, onder de oppervlaktelaag of in het sluitsysteem komt, kan kromtrekken en zwellen de vloer ruïneren. Zorg er dus wel voor dat je de nieuwe laminaat op een plek legt waar het niet te maken krijgt met grote hoeveelheden water.

Ook worden laminaten gemaakt om op echt hout te lijken. Maar ze zijn niet van echt hout. Ze zullen dus iets anders klinken en aanvoelen onder de voeten. Wil je de akoestiek van echt hardhout onder je blote voeten, dan moet je kiezen voor een dikkere, duurdere laminaat, zoals 12 mm of 15 mm.